Ексклюзиви
четвер, 03 січня 2008 13:45

У Китаї розстріл замінять на смертельну ін"єкцію

Китай планує розширити використання смертельних ін"єкцій як засобу страти засуджених до вищої міри покарання, повідомляється на сайті газети China Daily.

Як заявив заступник голови Верховного суду Китаю Цзян Синчан, такий метод визнаний гуманнішим, його застосування зустрічає підтримку самих увязнених, їх сімей і всього суспільства. Поки що китайських смертників найчастіше страчують пострілом у потилицю.

За словами Цзян Синчана, Верховний суд сприятиме підготовці необхідних фахівців і обладнанню камер для введення смертельних ін"єкцій.

Голова Верховного суду Китаю Сяо Ян заявив в інтерв"ю China Daily, що страта повинна застосовуватися в надзвичайних випадках, по відношенню до найнебезпечніших злочинців. За словами судді, Китай прагне наслідувати світовій тенденції, яка полягає у скасуванні або значному обмеженні застосування страти.

Разом з тим Сяо Ян заявив, що очікувати скасування вищої міри покарання найближчим часом не доводиться, оскільки суспільство, як і раніше, підтримує принцип "око за око".

Правозахисна організація Human Rights Watch підрахувала: щорічно в Китаї страчують близько 10 тисяч чоловік. За іншими оцінками, число страт складає від 5 до 12 тисяч в рік, повідомляє агентство Reuters. Китайський уряд не публікує офіційних даних про кількість приведених у виконання смертних вироків, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «У Китаї розстріл замінять на смертельну ін"єкцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути