Ексклюзиви
середа, 10 червня 2009 16:25

У Китаї проходить перший в історії країни гей-фестиваль

У Китаї проходить перший в історії країни гей-фестиваль

Перший в історії Китаю гей-фестиваль проходить в Шанхаї в умовах мовчанки місцевої преси - про цю подію лише в середу, через три дні після початку, повідомила англомовна газета "Чайна Дейлі".

Акція ShanghaiPride ("Гордість Шанхаю") стартувала в неділю 7 червня і завершиться в суботу 13 червня грандіозною вечіркою в одному з клубів Шанхаю. Організатори чекають, що її відвідають більше 2 тисяч чоловік.

У Китаї, де лише в 1997 році нетрадиційна сексуальна орієнтація перестала вважатися злочином, такий захід проходить вперше. Фестиваль обійдеться без вуличної ходи, але замість цього буде насичений культурними та освітніми заходами. Так, заплановані виставки, кінопокази, семінари та лекції, покликані зробити гей співтовариство "помітнішим".

"Ми сподіваємося, що нинішній фестиваль ... допоможе таким як ми людям (нетрадиційній орієнтації - ред.) вийти з пітьми і створить якийсь міст між співтовариством геїв і звичайними людьми", - приводить газета слова американки Тіфані Лімей, котра є співорганізатором заходу.

Ставлення до людей нетрадиційної сексуальної орієнтації в Китаї неоднозначне.

За деякими даними, в КНР проживає близько 30 мільйонів представників нетрадиційної сексуальної орієнтації. Проте, за офіційною статистикою, їх кількість не перевищує 10 мільйонів чоловік.

Напередодні "Олімпіади-2008" в Пекіні спустіли практично всі бари, де до початку ігор любили збиратися прихильники одностатевої любові. Останній раз виступ китайських геїв і лесбіянок можна було бачити в центрі Пекіна під час святкування Дня всіх закоханих.

Тоді одностатеві пари, одягнені у весільні костюми, активно позували китайським фотографам. У фестивалі, що проходить в ці дні, беруть участь не тільки мешканці Шанхаю, але також представники гей-співтовариства з Пекіна, Сянгана (Гонконг) та інших міст Китаю.

РІА "Новости", Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Китаї проходить перший в історії країни гей-фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути