Ексклюзиви
понеділок, 07 листопада 2011 12:02

У Китаї місцеві рибалки знайшли мертвого 14-метрового кита

У суботу в одній з китайських провінцій Фуцзянь на південному сході країни знайшли мертвого кита, повідомляє Reuters.

13,9-метровий сірий кит був знайдений місцевими рибалками. Вони натрапили на труп тварини в морі. Після чого, буксуючи, витягли його на берег.

Місцеві жителі, які почули про новину, відразу ж прийшли на пляж і поливали тіло кита, аби його охолодити, пише dailychilli.com.

Минулого тижня мертвого кита знайшли на пляжі Чилі в затоці Арауко. Пригода сталась 3 листопада. Закривавлене тіло чилійського кита було обдерте. Деякі шматки шкіри були відірвані.

ФОТОРЕПОРТАЖ: 20-тонного кита викинуло на берег у Китаї (ФОТО)

Учені до цих пір не можуть з'ясувати, чому кити та дельфіни викидаються на берег. Сайт bidrealty.ru наводить декілька можливих причин, через які тварини залишають морські глибини. По-перше, це може бути викликане хворобою, травмою або магнітною аномальністю. Також одна з найбільш поширених теорій про причини появи китів на мілині: щось порушує навігаційну систему китів, що й призводить до дезорієнтації в просторах океану, а потім до загибелі на березі.

Учені в цьому давно звинувачують ВМС США, які використовують на військових кораблях низькочастотні приймачі. Сигнали, що йдуть від таких приладів, сприймаються китами на відстані сотень кілометрів, по суті, для китів і дельфінів, ці сигнали аналогічні дуже гучному звуку для людини. Що й призводить до масової загибелі цих тварин.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї місцеві рибалки знайшли мертвого 14-метрового кита ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути