четвер, 01 липня 2010 15:00

Рибалки зловили на вудочку рекордну 880-кілограмову акулу

Рибалки зловили на вудочку рекордну 880-кілограмову акулу

Світовий рекорд побили данці Пер Йенсен і Хенрік Хансен, які зловили на вудку акулу вагою 880 кілограмів і довжиною 4,1 метри. За інформацією гренландського радіо НРК, їм знадобилося 45 хвилин, щоб впоратися з гренландською полярною акулою в норвезькому Бокна-фьорді.

Досі рекордна вага спійманої на вудку акули становила 775 кілограмів.

Двоє досвідчених рибалок відправилися в Бокна-фіорд, який знаходиться в області Рогаланд між Ставангером і Хаугезундом, так як дізналися, що місцеві жителі бачили в його водах велику акулу. В якості приманки данці використовували мішок з-під картоплі, наповнений камбалою.

Між тим м'ясо гренландської акули є токсичним, тому що містить оксид тріметаліну, який справляє на людський організм такий самий ефект, як важке алкогольне сп'яніння. Однак, якщо це м'ясо правильно приготувати, воно все ж годиться в їжу і навіть вважається делікатесом в Ісландії і особливо в Гренландії.

Гренландська полярна акула, яку також називають сонною, - одна з найбільших акул, яка може досягати в довжину шести метрів.

Газета.ру

Зараз ви читаєте новину «Рибалки зловили на вудочку рекордну 880-кілограмову акулу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути