Ексклюзиви
четвер, 06 вересня 2007 17:14

У Карелії засуджений серійний вбивця-шизофренік: 8 жертв

Карельський суд визнав винним серійного вбивцю, якого підозрювали у вбивстві восьми чоловік. Шизофренік визнаний винним по трьом епізодам і відправлений на примусове лікування.

Верховний суд Карелії ухвалив направити 29-річного жителя Олонца Василя Чупіна на примусове лікування. Згідно з рішенням судово-психіатричної експертизи, засуджений страждає серйозною формою шизофренії.

Чупін зробив принаймні три вбивства, не рахуючи розбоїв і крадіжок.

У серпні 2002 року після випадкової сварки він побив і втопив в річці Олонка незнайому дівчину, що поверталася вночі з дискотеки. У жертви вбивця викрав золоті прикраси і сумку з грошима.

У жовтні того ж року він "з особистих неприязних відносин" заколов багнетом свого знайомого. А в липні 2004 року жертвою шизофреніка стала жінка, яка випадково штовхнула його на вулиці. Спочатку Чупін наніс їй множинні ножові поранення, а потім втопив в річці Олонка.

В процесі слідства Чупін надавав вдячливі свідчення і по інших вбивствах. Зокрема, він признався в тому, що в ніч на 1 січня 2003 року зарізав в Олонце на вулиці відразу трьох жінок. Проте суд не міг прийняти ці визнання як доказ його провини, оскільки з"ясувалося, що у момент визнання Чупін був не в собі.

Проходити курс примусового лікування засудженому доведеться в психіатричному стаціонарі спеціалізованого типу з інтенсивним спостереженням, додали в прокуратурі, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «У Карелії засуджений серійний вбивця-шизофренік: 8 жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути