Ексклюзиви
вівторок, 17 липня 2007 17:50

У Індії посилять відповідальність за обряд "самоспалення" вдів

Уряд Індії планує зробити жорсткішим закон, що забороняє проведення обряду "саті", коли овдовілі жінки спалюють себе живцем в похоронних багаттях чоловіків.

Згідно проекту поправок до закону про "саті", відповідальність за проведений обряд тепер покладатиметься як на родичів померлої, так і на членів общин або сільських старост. Правопорушенням також вважатимуться випадки, при яких представники правоохоронних органів взагалі не будуть сповіщені про випадки акту "священнодіяння".

Уряд країни має намір також розглянути можливість збільшення мінімального терміну тюремного ув"язнення до трьох років, а в серйозніших випадках - аж до довічного висновку.

Окрім цього планується підвищення розміру адміністративного штрафу, що накладається, з 10 тисяч рупій до 50 тисяч.

Обряд "саті", що переводиться з хінді як "вірна дружина", був вперше заборонений "Законом про відміну саті" 1829 року, прийнятим колоніальною владою Індії під егідою уряду Великобританії. Даний законопроект не раз переглядався і посилювався за минулі півтора століття, але так і не зміг виправдати надії, що покладалися на нього.

Проект поправок до закону про "саті" буде направлений в кабінет міністрів для схвалення і внесений до повістки на плановому засіданні парламенту в серпні цього року, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Індії посилять відповідальність за обряд "самоспалення" вдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути