неділя, 15 травня 2022 16:26

Спецтема: Війна Росії проти України

У Херсоні окупанти беруть у заручники і катують цивільних

У Херсоні окупанти беруть у заручники і катують цивільних
З перших днів окупації у соцмережах з'являються повідомлення з закликами допомогти у пошуку зниклих батьків, дружин, дітей, друзів. Фото: Суспільне Херсон

Жителі тимчасово окупованого Херсона, виходячи з дому, ризикують потрапити в полон окупантів.

Окупанти заходять до під'їздів, вибивають двері й вивозять людей у невідомому напрямку. Про це повідомляє уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Через соцмережі місцеві мешканці відстежують пересування російських патрулів і дізнаються місце розташування ворожих блокпостів на дорогах. Так є шанс прокласти безпечний шлях до місця призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти в Мелітополі готуються до "референдуму", збирають списки жителів

У разі потрапляння на вуличну перевірку окупанти здійснюють оглядають тіло на наявність татуювань, переглядають вміст телефону, машини, речей. Багато хто не проходить цю "процедуру". Після цього людей відвозять у невідомому напрямку.

З перших днів окупації в соціальних мережах почали масово з'являтися повідомлення з фото й закликами про допомогу в пошуку зниклих батьків, дружин, дітей, друзів.

Херсонці, які побували в полоні й вирвалися на підконтрольну Україні територію, розповідають про знущання та насильство, що застосовували до них під час допитів.

До окупованого Херсона прибула група вербувальників, до якої входять працівники ФСБ, офіцери "міністерства держбезпеки ОРДО" і представники ПВК "Ліга" (колишня "Вагнер". - Gazeta.ua). Їхнє завдання - знайти людей, які погодяться працювати в "спецслужбах ОРДО". Паралельно проводять показові фільтраційні заходи щодо патріотично налаштованих місцевих.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні окупанти беруть у заручники і катують цивільних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути