субота, 24 березня 2012 19:07

У Харкові поховали солдата-героя

У Харкові пройшла церемонія прощання з солдатом строкової служби Володимиром Березюком, загиблим в результаті збройного нападу на військову частину А-1451.

Як передає "Інтерфакс-Україна", в церемонії прощання взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник міського голови Харкова Олександр Кривцов, а також вищий офіцерський та особовий склад військової частини.

Начальник радіотехнічних військ повітряних сил Артур Артеменко наголосив, що загиблий зробив геройський вчинок.

"Він пішов з життя гідно, як чоловік і справжній громадянин, захисник своєї Батьківщини. Це героїчний вчинок. Якби не його дії, злочинці заволоділи б зброєю варти, і можливо у жителів міста, та й Харківської області були б дуже великі проблеми... Злочинці мали дуже якісний засіб і діяли нахабно, несподівано... Він затримав їх на кілька секунд. Це дозволило начальнику варти застрелити одного з нападників, а потім разом з іншим солдатом знешкодити другого злочинця", - сказав він.

Артеменко зазначив також, що, відповідно до чинного законодавства, сім'я загиблого отримає страховку (близько 109 тис грн). Витрати на похорон взяли на себе Міністерство оборони та Харківська облдержадміністрація.

Як повідомлялося, близько 4.00 ранку в четвер у Харкові було скоєно напад на військову частину з метою заволодіння зброєю, в результаті один солдат варти і один з нападників були вбиті. Інший нападник був затриманий. Старший лейтенант начальник варти Олег Гурн і солдат строкової служби Ігор Шило отримали поранення. Напад було здійснено на варту, яка охороняла об'єкти радіотехнічного підрозділу Повітряних сил Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові поховали солдата-героя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути