Ексклюзиви
понеділок, 08 травня 2023 10:29

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР сказали, хто стоїть за "атакою" дронів на Кремль

У ГУР сказали, хто стоїть за "атакою" дронів на Кремль

Так звана "атака" дронів на Кремль, яка відбулася на початку травня, свідчить про внутрішньоросійське протистояння.

Версій може бути декілька, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, передає "РБК-Україна". Від активності місцевих сил спротиву до розборок між "вежами" Кремля.

"Є офіційна позиція України, офіційних посадових осіб: ні, не причетні і в цьому немає потреби. Тому що заходи українських Сил безпеки та оборони спрямовані на деокупацію, визволення українських територій і на знешкодження військових об'єктів супротивника", – сказав він.

Подібна операція потребувала б серйозного планування і використання серйозних ресурсів, тому витрачати сили, щоб провести "якусь серйозну інформаційно-пропагандистську акцію, а нічим більшим це не є – було б дивним" для України, додав Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії знову заявили про атаку дронів: горіли дві нафтобази

Подію точно не можна трактувати як замах на російського диктатора Володимира Путіна, як це одразу подала російська пропаганда. Представник розвідки зазначив, що це могли бути різні сценарії:

"Тому що в будь-якому випадку, якщо це трактувати як внутрішньоросійське протистояння (а таким воно і є), то це така подія, яка працює на делегітимізацію режиму Путіна і показує, що він не контролює ситуацію".

Юсов не став відкидати версію Інституту вивчення війни про те, що це могла бути провокація Кремля перед наступною хвилею мобілізації.

"Це ймовірно. Але коли ми говоримо про Кремль, потрібно пам'ятати, що в нього є різні вежі і в них живуть різні люди, часто з різними, а іноді навіть із протилежними інтересами. Тому мешканці певних веж цілком могли бути до цього причетними", – констатував він.

Вночі проти 3 травня біля Кремля у Москві пролунали вибухи. Пізніше з'явилось відео, де дрон вибухає біля купола Сенатського палацу. Пресслужба Кремля заявила, що це теракт і замах на президента РФ Володимира Путіна.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Україна не здійснювала жодних "атак" на Кремль. За його словами, Україна захищає свою територію, свої села і міста. При цьому нашій державі не вистачає зброї навіть для цих потреб.

Зараз ви читаєте новину «У ГУР сказали, хто стоїть за "атакою" дронів на Кремль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути