пʼятниця, 24 серпня 2012 18:08

У головному храмі УГКЦ у Києві провели Службу Божу за Україну
10

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Сьогодні в храмі Благовіщеня Пресвятої Богородиці (При Патріаршому Соборі Воскресіння Христового УГКЦ) у Києві відбулася Божественна Служба за Україну.

Священики спільно з близько 50 парафіянами помолилися за Україну та її майбутнє.

Після Служби Божої з привітанням зі святом звернувся до людей єпископ-помічник Київської архієпархії УГКЦ Йосиф Мілян.

"Якщо не боротися, якщо не підтримувати, якщо не захищати, не бути в постійній боротьбі за цей великий дар, то він може бути втраченим. Може, боротьба не завжди мусить бути на фізичному рівні, але боротьба в собі, боротьба за себе, за свою цілісність, за свою незалежність. Лише тоді справді можемо здобувати те, що сьогодні святкуємо – 21 річницю Незалежності", - сказав у промові єпископ.

"Кажуть, що митці ситі не можуть творити жодного мистецтва, може тому ми перебуваємо 21 рік спраглі економічного розвитку. Може, цей голод за справедливістю, за чесністю, за порядком маємо звести в утвердження того, що проголошено 21 рік тому. І не кажіть, боронь Боже, що від нас, від мене нічого не залежить - від кожного з нас залежить дуже багато. Дай, Боже, свідомості й адекватної реакції. Будьмо витривалі і вірмо в утверджені міцності нашої незалежної держави", - додав Йосиф Мілян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава УГКЦ закликав не використовувати церкву для політичної агітації

Після закінчення служби парафіян гостинно частували отці. Спочатку випили червоного вина за незалежну Україну та її розквіт.

"У нас це традиція, щороку на День Незалежності після Літургії мати такий скромний частунок, згадати про історію, незалежність нашої держави, подякувати Богові. І коли ми святкуємо, то неодмінно черпаємо для себе наснаги на майбутнє, збираємо сили, ділимось досвідом і, напевно, тоді в нас зароджуються найкращі ідеї", - розповів Gazeta.ua в. о. настоятеля храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці (При Патріаршому Соборі Воскресіння Христового УГКЦ), священик-студит отець Ніканор Лоїк.

Частування біля храму тривало приблизно годину.

"Прийшли вшанувати День Незалежності. У мене мала дитина, тому, на жаль, були лише півслужби, але помолитись встигли за розквіт нашої держави. Останнім часом песимістично налаштована стосовно майбутніх виборів, але вірю, що спільна молитва допоможе. Отже, це все, що залишається робити", - зауважила киянка Любов Керницька, 35 років.

Зараз ви читаєте новину «У головному храмі УГКЦ у Києві провели Службу Божу за Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути