четвер, 19 березня 2009 12:30

У Франції профспілки розпочали страйк

У Франції профспілки розпочали страйк
У Франції в четвер, 19 березня, почався загальнонаціональний страйк, учасники якого вимагають від уряду і президента прийняти додаткові заходи на захист найманих робітників і службовців від наслідків економічної і фінансової кризи.

Страйк був організований вісьмома найбільшими французькими профспілками (CGT, CFDT, FO, CFE-CFC, CFTC, Solidaires, FSU, Unsa).

По всій країні має пройти близько 200 демонстрацій, в яких, як очікується, візьмуть участь від 1 до 2,5 мільйонів людей.

У Парижі поліція запропонувала демонстрантам не один маршрут для маршу через місто, а два, на випадок, якщо людей буде дуже багато.

Учасники страйку вимагають від Ніколя Саркозі "змінити курс": переглянути антикризову програму, збільшити фінансову підтримку підприємств, припинити скорочення державних службовців.

Люди стурбовані прогнозами експертів, що безробіття в країні досягне 10% і до кінця року ще півмільйона людей втратять роботу.

Раніше президент Франції Саркозі заявляв, що розуміє тривогу народу. Проте, за його словами, уряд країни більше нічим не може допомогти людям, які зазнають труднощів в умовах фінансової кризи.

Тим часом правоцентристський уряд Франсуа Фійона зайняв жорстку позицію, відзначивши, що найближчим часом не має наміру асигнувати додаткові кошти для допомоги найманим робітникам і службовцям. В середині лютого уряд і профспілки вже досягли угоди, за якою на соціальну допомогу в умовах кризи з бюджету було виділено 2,65 мільярда євро.

За матеріалами: Lenta.ru, Радіо Свобода.

Зараз ви читаєте новину «У Франції профспілки розпочали страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути