Ексклюзиви
понеділок, 28 травня 2007 13:45

У Єгипті знайшли найдавніший зал для гри в боулінг

Найстародавніший зал для гри в боулінг виявили в Єгипті співробітники італійської археологічної місії. Його знайшли під час розкопок стародавніх поселень епохи династії Птолемєїв (323-30 роки до нашої ери) в районі Кум Маді провінції Ель-фаюм в 90 кілометрах на південь від каїра.

У просторому приміщенні, підлога якого фанерована плитами з вапнякового каменя, учені звернули увагу на доріжку заввишки 20 сантиметрів, яка упирається в лунку квадратної форми із сторонами 12 сантиметрів. Поряд було знайдено дві важкі кам"яні кулі.

Вивчивши цю конструкцію, вчені прийшли до висновку, що вона унікальна для стародавнього світу і не має яких-небудь аналогів. На думку археологів, споруда в Кум Маді - це перша спроба створити гру, схожу на сучасний боулінг.

Зал для гри в стародавній боулінг розташовувався в одному з будинків житлового району, який був побудований в епоху Птолемєїв. У будинках археологи також виявили папірус, глиняний посуд, предмети з міді, пише РІА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «У Єгипті знайшли найдавніший зал для гри в боулінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути