Ексклюзиви
середа, 12 листопада 2008 08:32

У Єгипті виявлена нова піраміда (ФОТО)

Глава єгипетської наукової ради з питань старовини Захі Хавасс сьогодні повідомив про те, що єгипетські археологи виявили в пустелі раніше невідому піраміду, вік якої перевищує 4000 років. За словами Хавасса, наукові дані показують, що ця піраміда була побудована для поховання матері староєгипетського фараона.

"Піраміда була знайдена близько двох місяців тому в пісках на південь від Каїра. Швидше за все, піраміда належала цариці Сешешет, матері фараона Теті, що правив в період з 2323 по 2291 рік до нашої ери. Фараон Теті відноситься до шостої династії староєгипетських правителів. Дослідники вважають, що останки Сешешет до цих пір збереглися в піраміді", - говорить Хавасс.

За словами єгипетських учених, вони упевнені, що ними була знайдені піраміда цариці Сешешет по одній простий причині - поховання всіх попередніх представників шостої династії вже були знайдені раніше і в цьому ланцюжку залишалася лише одна невідома персона.

Раніше єгипетські учені вже двічі говорили про знайдені гробниці, як про піраміду Сешешет і кожного разу вони виявлялися неправі, виявивши усередині останки інших фараонів, проте цього разу в учених значно більше упевненості.

До наших днів піраміда дійшла в напівзруйнованому стані. Зараз висота будови всього 5 метрів, проте у момент поховання, вона перевищувала 22 метри.

"Дана піраміда стала 118-ою розташованою в Єгипті. Вона була знайдена порівняно недалеко від найстародавнішої в світі Піраміди Саккара. Спочатку піраміда цариці Сешешет була білого кольору", - розповів Хавасс.

За його словами, увійти всередину піраміди археологи планують протягом найближчих двох тижнів, повідомляє Cybersecurity.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті виявлена нова піраміда (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути