неділя, 18 серпня 2013 11:54

У Єгипті ісламісти нападають на християн. Розгромлено 60 церков

У Єгипті ісламісти нападають на християн. Розгромлено 60 церков
Фото: takie.org

Єгипетські християни опинилися під загрозою після ескалації насильства в країні. За останні дні ісламісти влаштували кілька християнських погромів. Нападу піддалися десятки церков, будинків і підприємств християнської меншини.

Зокрема, після підпалу францисканської школи ісламісти провели вулицями трьох черниць, як "військовополонених", поки одна мусульманська жінка не запропонувала їм притулок. Дві інші жінки, які працювали в школі, зазнали сексуальних домагань і насильства, поки пробивалися крізь натовп.

Атакам прихильників поваленого Президента Мохаммеда Мурсі піддалися більше 60 церков по всій країні. З них церков були розграбовані і спалені, ще 23 були сильно пошкоджені в результаті нападів, передає Associated Press.

Атаки на храми здійснювалися одночасно з нападами на поліцейські дільниці, що заважало поліції забезпечити захист церков і монастирів.
Погроми християн є помстою "Братів-мусульман" за те, що коптський патріарх Феодор II підтримав путч військових і зсув з президентського поста Мурсі.

Із закликом захистити християн в Єгипті напередодні виступив міністр ФРН Гідо Вестервелле. "Християнське меншість у Єгипті має бути захищене від насильства", - підкреслив він в інтерв'ю німецьким ЗМІ, передає Deutsche Welle. Глава німецького зовнішньополітичного відомства відмовився назвати зміну влади в Єгипті військовим путчем. "Ми оцінимо все, що сталося лише згодом, коли дізнаємося про подальший розвиток подій", - пояснив він.

Відзначимо також, що міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг в ході телефонної розмови з міністром закордонних справ Єгипту Набіль Фахмі закликав припинити насильство в Єгипті.

Християни становлять близько 10% у 84-мільйонному населенні Єгипту.

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті ісламісти нападають на християн. Розгромлено 60 церков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути