субота, 30 грудня 2023 13:59

У ДПСУ прокоментували чутки про закриття кордону для чоловіків з інвалідністю

У ДПСУ прокоментували чутки про закриття кордону для чоловіків з інвалідністю
У ДПСУ наголошують, що правила перетину кордону для чоловіків не змінились. Фото: armyinform.com.ua

У соцмережах поширюють чутки про нібито закриття кордонів для чоловіків із 3-ю групою інвалідності. Повідомляють, зокрема, про нібито зняття 20 осіб із поїзда Київ - Перемишль.

Однак, у Державній прикордонній службі України запевнили, що правила перетину кордонів для таких людей не змінювалися. Про це у коментарі Українській правді сказав речник ДПСУ Андрій Демченко.

За його словами, з початку року на кордоні було відмовлено у виїзді майже 50 тисячам громадян України, які не підпадали під умови пропуску. Викрито також 3 тисячі підроблених документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні зі Словаччиною стався "новорічний переполох" - ДПСУ

"Змін у Правилах перетину кордону немає, але з боку Державної прикордонної служби України завжди залишатиметься ретельна перевірка умов виїзду та чітке дотримання законодавства", - зазначив Демченко.

Він наголосив, що пропуск осіб через кордон, як і раніше, здійснюється відповідно до чинного законодавства, зокрема і Правил перетину кордону для громадян України, що затверджені постановою уряду №57.

Ці правила визначають умови перетину кордону на час дії воєнного стану, зокрема для громадян України чоловічої статі, яким загалом обмежено виїзд за межі України, і чітко визначають категорії й умови, за якими громадяни можуть перетинати кордон.

"Звісно, прикордонники ретельно вивчають документи, які б давали підстави для виїзду людини. Таку норму нам визначає законодавство. До того ж ми часто бачимо як люди намагаються спекулювати умовами перетину кордону слідуючи, до прикладу, з іншою метою або використовуючи підроблені чи фіктивні документи", - додав Демченко.

Українські прикордонники нещодавно зупинили чоловіка, який намагався переплисти річку Тису. Затриманим виявився 29-річний житель Коломиї, який вже вчетверте спробував незаконно потрапити за кордон.

СБУ затримала у Закарпатській області комерсанта, який переправляв військовозобов'язаних через кордон як водіїв міжнародних вантажних перевезень.

Зараз ви читаєте новину «У ДПСУ прокоментували чутки про закриття кордону для чоловіків з інвалідністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути