Ексклюзиви
пʼятниця, 22 лютого 2008 15:47

У Донецьку чиновник отримав хабар у 60 тисяч євро

У Донецькій області правоохоронці під час отримання частини хабара в розмірі 60 тис євро затримали одного з керівників Управління земельних ресурсів в Ясинуватському районі, та посібника у хабарництві, сина згаданого посадовця, передає прес-служба МВС.

Обох зловмисників затримано у порядку ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України (на троє діб).

За даними правоохоронців, зловживаючи службовим становищем, чиновник вимагав хабар в сумі 200 тис доларів, але потім погодився на 170 тис. Ці кошти мав сплатити приватний підприємець за надання Ясинуватською райдержадміністрацією дозволу на розробку проекту землеустрою для подальшої передачі у власність бізнесмена земельної ділянки площею 1 га.

Відділом з розслідування кримінальних справ про злочини у сфері службової діяльності Генеральної прокуратури України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великих розмірах).

Зазначимо, що в червні 2007 року голова правління одного з відкритих акціонерних товариств Донецької області поставив своєрідний "рекорд" по сумі хабара.

Він вимагав у двох приватних осіб 3,6 мільйона гривень за рішення питання щодо продажу ним цілісного майнового комплексу балансовою вартістю 300 тисяч гривень, що належить цьому підприємству.

Хабарник був затриманий "на гарячому", під час отримання від згаданих осіб 720 тисяч доларів (3,6 мільйона гривень). Під час обшуків у підозрюваного додатково вилучили 297 тисяч гривень, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку чиновник отримав хабар у 60 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути