субота, 26 лютого 2022 23:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"У ДНК українців – воля, в ДНК Росії – страх" - інфлюєнсери про війну в Україні

Третю добу в Україні триває повномасштабна війна - війська Росії вторглися на територію України й намагаються просунутись вглиб держави. ЗСУ героїчно захищає Україну від ворога. Проте низка громадян кількох держав, зокрема Росії, вірять дезінформації, яка заперечує розгортання війни в України. Заради поширення правди про бойові дії - українські блогери, інфлюєнсери записують відео, в яких розповідають правду про війну в Україні.

Gazeta.ua створила добірку відео українських знаменитостей, які вони записали вдома і в бомбосховищах, розповідаючи про страшні події в країні.

Відео з тегом STOP WAR IN UKRAINE записала журналістка, блогерка Маша Єфросініна. Вона пояснила, що звертатиметься у відео не до підписників, а до російських зірок.

"Сподіваюсь, що відео дійде на телеграм-канали, яким довіряють адекватні росіяни. Я бачу, що ви постите, що вам дуже шкода і соромно. Те, про що прошу вас я – друзі, мої артисти – використовуйте свою багатомільйонну авдиторію просто зараз, щоби розповідати всьому російському народу, що ви в біді. Для чого вам ваші багатомільйонні аудиторії? Щоби постити ваші кліпи, вайни?

Щоби нести прекрасне в цей світ? Ви зупинили наше життя й зупинили наш світ. Поставили його на стоп. Нікому дуже скоро не знадобляться ваші кліпи й вайни. Якщо сьогодні ви не прикличете весь російський народ не вірити фашистській пропаганді. Не вірити тому, що вам розповідають, що вбивати мирних українців – це нормально, це порятунок російської нації в Україні. Зробіть так, щоби ваші діти не змушені були вибачатись перед нашими нащадками за те, що ви з нами робите", - сказала Єфросініна.

Відео стало супер популярним у соцмережах, його активно перепощують інші блогери.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Masha Efrosinina (@mashaefrosinina)

Блогерка, телеведуча Леся Нікітюк також звернулась до своїх підписників з Росії. Зараз знаменитість публікує дописи у вигляді білого тексту на чорному тлі.

"Сьогодні Путін почав війну з моєю країною. 14% моїх підписників з РФ, передайте іншим! Росія бомбить Україну! Якщо на ваших ТБ цього не показують", - написала Леся.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Леся Нікітюк (@lesia_nikituk)

Блогерка-мільйонниця Олександра Пустовіт виставила в Instagram чорно-біле відео з кадрами нападу Росії на Україну. На відео – поранені, біженці. Люди спускаються в підвали.
"Ні – брехні" - написала вона.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений САША БО (@sashaabo)

Підприємець, меценат Андрій Федорів звернувся до підписників в Росії. Він зауважив, що їхнє мовчання сприяє вбивствам в Україні.

"Вчора Росія напала на Україну, оголосила повномасштабну війну моїй любій Україні, оголосивши повномасштабну спецоперацію звільнення від нацизму. Нацисти, від яких ви намагаєтесь звільнити Україну – от тут. Я – той самий нацист, лише він говорить 43 роки російською мовою в Києві. І ніколи не стикався з жодними проблемами.

Знаєте чому? Бо я вільна людина у вільній країні. У ДНК українців – воля, в ДНК Росії – страх. Саме ця воля роздраконює диктатора путіна. У 1991 ви змінили історію. Люди зупинили путч (серпневий путч - спроба державного перевороту в СРСР у серпні 1991 року з метою не допустити розпад СРСР - Gazeta.ua). Ваші батьки були сміливими людьми, ми захоплювались ними. Але що змінилось? Куди поділась хвалена російська сміливість? Ваше мовчання схвалює цю війну з мирною країною, з мирними містами", - наголосив Андрій Федорів.

Продюсер, художній керівник "Палацу Україна" Сергій Перман звернувся до підписників - із бомбосховища. Він відзначив, що росіян дезінформують про події в Україні.

"Спеціально для росіян: Якщо вам кажуть, що атакують лише військову інфраструктуру, НЕ ВІРТЕ!
Лікарні, дитячі будинки, школи, спальні райони. Щойно атакували Київську ТЕЦ 6, це тепло для цивільного населення. І це в КИЄВІ, не ДНР та ЛНР, не в зоні конфлікту, це в центрі столиці України, в центрі Європи. А в іншому... тримаємось і протримаємось! Поки щоправда в підвалах та бомбосховищах, а наші ГЕРОЇ на передовій!

Вас лише позбавили Євробачення і Мерседесів, польотів у деякі країни. А НАС ВБИВАЮТЬ !!!
Допоможіть, НЕ МОВЧИТЬ !!!
Вас максимум посадять на пару діб, А НАС ВБИВАЮТЬ !!! ps привіт вам з бомбосховища, ми тут проведемо ніч. А як вам у теплих затишних ліжках?
#россиянемолчи", - написав Перман.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Сергей Перман (@sergeiperman)

Акторка, шоувумен Олена Кравець звернулась до російських учасників гри КВК. Вона закликала "щось придумати".

"Рєбят, дивіться, сьогодні вже не смішно. Гра змінюється кожного дня. Пам'ятаєте колись, коли ми грали в КВК, нам доводилось переписувати "домашку" чи "візітівку" за ніч. У вас ще є час переписати хід цієї гри. У вас велика багатомільйонна аудиторія. Ви класно вигадуєте, творите. Рєбята, вигадайте щось! Ми тут, ми вистоїмо, але з вами в ігри більше не будемо грати ніколи. Включайтесь!" - сказала Кравець.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Elena Kravets (@lennykravets)

До підписників з Росії звернулась і виконавиця Тіна Кароль. Вона записала відео біля іконостасу.

"Росіяни, ми не заслужили такого. Але ми вистоїмо – ми сміливі. Будемо відкритими завжди", - сказала Кароль.

До росіян також звернулась фронтвумен гурту ONUKA Наталія Жижченко. Вона сказала, що ніхто тут не боїться ворога.

"Вам не вистачить духу нас подолати. Зі станцією - ви не впораєтесь, не вистачить клепки (росіяни захопили Чорнобильську атомну станцію - Gazeta.ua). За нами правда, віра, Бог, світ. Ви тупо о*уїваєте від нашого спротиву. Далі більше! І ніч вистоїмо. І ранок. А всі російські "діячі", що тупо мовчать, - все повернеться. Ми вдома. Під обстрілами. Я не втікатиму! Руками розірву, скільки стане сил! До ранку!" - сказала виконавиця.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений ONUKA (@onukaofficial)

Емоційне відео під звуки сирени записала і співачка Даша Астафьєва. Вона подякувала ЗСУ і сказала, що кожної хвилини молиться, щоби воїни вижили.

"Сьогодні другий день безжальної, підлої та нещадної війни в моїй рідній країні, в Україні. Ми прокидаємося від вибухів та звуку сирен… точніше, ми не засинаємо… Страх і нерви просто не дають! і цей звук назавжди залишиться у нашій пам'яті! У пам'яті людей, котрі абсолютно не були готові до такого життя. І чи заслужили? Я вперше дізналася, де підвал у моїй оселі. Тут ми перебуваємо з шостої ранку. Мій брат, я й усі наші собаки. [такими слухняними вони не були зроду]

Я вперше дізналася, що таке параліч, коли не можеш нічого зробити - у вікні спалахи від вибухів. У нашому під'їзді залишилися люди з трьох квартир, в укритті ми та сім'я, які живуть поверхом нижче. Ще одна квартира, де живуть люди похилого віку, яким вже складно ходити. Вони відмовляються від будь-якої допомоги й залишаються вдома. Але ми з ними на зв'язку. Знаєте. Я ніколи намагаюся не скаржитися та не просити. Але сьогодні я не думаю про себе! Потрібно думати про мир у серці кожного з нас. Про мир, який сниться кожну секунду, кожному будинку.

Я та моя сім'я перебуваємо в Києві! Ми залишаємося вдома, і готові захищати й допомагати кожному, хто цього потребує.
Мені не віриться, що все це правда… і я зараз говорю з підвалу, не розуміючи, що на нас усіх чекає. Люди приймають різні рішення... ми одноголосно тут! В Києві. З тими, хто захищає та віддає життя за нас! Я вдячна кожному, хто не зрадив і любить свою країну, недаремно тут народився і навіть якщо помре, то недаремно! Україна – приклад усьому цьому, як з'ясувалося тепер примарному світу! Скільки днів ми просимо про допомогу та підтримку. Україна - Приклад великого духу, безстрашності та єднання в мить!" - написала співачка.

Автор: Скріншот
 

До росіян також звернувся співак, танцівник Дмитро Монатік. Він у римованій формі звернувся до влади РФ, іронічно запитуючи, чи саме цього хотіла "руская власть". Вірші звучать на тлі реальних кадрів з українських міст після обстрілів військами РФ.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Dmitriy Monatik (@monatik_official)

Країна-окупант Росія вдерлась до суверенної держави Україна близько 4 ранку 24 лютого. Зараз тривають бої в кількох напрямках, зокрема боротьба за Київ. Учасникам Територіальної оборони столиці видали зброю, яка допоможе зупинити ворога. З-поміж бійців тероборони є і українські знаменитості.

Зараз ви читаєте новину «"У ДНК українців – воля, в ДНК Росії – страх" - інфлюєнсери про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути