субота, 27 червня 2020 09:47

"В чоловіка добре і ясне бачення" - Шмигаль пояснив, чому "регіонал" очолив Міносвіти

"В чоловіка добре і ясне бачення" - Шмигаль пояснив, чому "регіонал" очолив Міносвіти
Міністр освіти і науки при Вікторі Януковичі Дмитро Табачник вручав Сергію Шкарлету нагрудний знак і посвідчення "Заслужений діяч науки і техніки". Фото: МОН

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що новопризначений в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет має "досвід і ясне бачення". Запевняє, що президент Володимир Зеленський не тиснув на нього щодо призначення.

Про це він сказав в інтерв'ю для BBC News Україна.

"Пана Шкарлета при зустрічі з президентом висунули ректори як одного з кандидатів. Ми мали з ним і формальну співбесіду, і розмову щодо загальної філософії та стратегії розвитку освіти та науки. В чоловіка добре і ясне бачення, має менеджерський досвід. Це були характеристики, які зібрання провідних ректорів давало йому під час зустрічі з президентом", - сказа він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шкарлет - це зашквар" - молодь пікетувала Міносвіти

Парламент не відмовляв у призначенні Шкарлета, вважає прем'єр. Раніше комітет з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра.

"Як такої відмови парламенту не було. Ми говоримо про те, що виконання обов'язків міністра освіти та науки – це шанс кандидата проявити себе, свою стратегію, філософію, навички та професіоналізм", - вважає Шмигаль.

Як довго Шкарлет може перебувати у статусі в.о., прем'єр не знає.

"Парламент вже збирається йти на канікули. А міністрів призначає парламент. Думаю, традиційний тримісячний термін – це той час, за який людина може ознайомитись із ситуацією і проявити своє бачення чи професіоналізм на посаді", – підсумував Шмигаль.

Кабінет міністрів призначив колишнього "регіонала", ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заступником міністра освіти та науки. Він став виконувачем обов'язків міністра.

Зараз ви читаєте новину «"В чоловіка добре і ясне бачення" - Шмигаль пояснив, чому "регіонал" очолив Міносвіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути