Ексклюзиви
субота, 17 квітня 2021 15:09

У Черкасах за підтримки Roshen будують зоопарк. Бюджет проекту більше 300 млн грн

  У Черкасах будують зоопарк світового рівня. Фото: facebook.com/petroporoshenko
У Черкасах будують зоопарк світового рівня. Фото: facebook.com/petroporoshenko

У Черкасах за підтримки Фонду Порошенка та компанії Roshen розбудовують місцевий зоопарк. Петро та Марина Порошенки під час поїздки до Черкас побували на об'єкті і оглянули результати першої черги реконструкції.

П'ятий президент зазначив, що по завершенні карантину мешканці Черкас та гості міста мають обов'язково приїхати до Черкаського зоопарку.

"Тут ви можете побачити унікальних ведмедів, зубрів, оленів та інших звірів. Вони живуть в абсолютно фантастичних умовах, яких немає в більшості зоопарків світу. Передбачені сучасні умови для відвідувачів: можливість перепеленати і погодувати маленьку дитину. Враховані інтереси людей з особливими потребами", - розповів п'ятий президент про оновлення зоопарку.

"Усе це стало можливим завдяки зусиллями ентузіастів, корпорації Roshen, яка з 2016 року інвестувала у розбудову Черкаського зоопарку понад 75 млн грн. А також допомозі Фонду Порошенка", - зазначив він.

Порошенко розповів, що проект будівництва Черкаського зоопарку розпочався у 2016 році, і на цей момент вже інвестовано 85 мільйонів гривень.

"Зараз Roshen підписав другу чергу, де протягом 20 років буде вкладено 300 мільйонів гривень в Черкаський зоопарк. Ми попросили, щоб наша фракція ініціювала питання про виділення ще 4,8 гектара землі для зоопарку. Буде новий вхід, нові каси, турнікети, нові вольєри. Буде крутий світового рівня зоопарк, тому що ми інвестуємо в майбутнє України", - сказав Порошенко.

 

"Це ще одна демонстрація, що Черкаси для нас дуже важливі", - наголосив він.

"Хочу подякувати черкащанам - лише за минулий рік 150 тисяч мешканців міста разом зі своїми дітьми відвідали зоопарк. Обов'язково приходьте ще", - запросив Порошенко.

"Фонд Порошенка та корпорація Roshen займаються благодійною допомогою, щоб створювати таку красу як Черкаський зоопарк. Щоб захищати українську армію, робити контрснайперські групи, захищати протиповітряну оборону. Ми пишаємося першим і єдиним в Україні за роки незалежності Театром на Подолі. Будівництвом відділення трансплантології в Інституті раку", - наголосив п'ятий президент.

Він зазначив, що окрім будівництва нового відділення Інституту раку, Фонд спільно з міжнародними організаціями закупив ще й обладнання. Також встановляли всю систему енергозабезпечення, забезпечення повітрям, водовідведення, ремонти. "Умови роботи лікарів були повністю забезпечені нами", - сказав Порошенко.

 

"Наша благодійна діяльність – це не тільки побудова театру в Києві, не тільки 1,5 мільярда гривень, які були спрямовані на підтримку наших Збройних сил. Все, починаючи від будівництва об'єктів протиповітряної оборони і закінчуючи розробкою системи дронів, починаючи від контрснайперських груп і контрснайперської підготовки наших ССО", - говорить Порошенко.

З початку пандемії коронавірусу Фонд Порошенка та волонтери допомагають лікарям, медзакладам та людям із вразливих груп.

З перших днів медикам від Порошенка передали понад 157 тисяч захисних костюмів, 10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і витратні матеріали понад 50 апаратів ШВЛ, оплатили і відправили в регіони України понад 50 тисяч продуктових наборів для людей з уразливих категорій. Допомогу отримали близько 200 медичних установ.

Зараз у пріоритеті Фонду та волонтерів – закупівля кисневих концентраторів для лікарень по всій країні. Більше ста апаратів вже доставлені у медзаклади. Загалом від початку пандемії у Порошенка витратили на благодійну допомогу 150 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах за підтримки Roshen будують зоопарк. Бюджет проекту більше 300 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути