середа, 17 березня 2010 20:28

У БЮТі кажуть, що Черновецький вже продав метро

У БЮТі кажуть, що Черновецький вже продав метро

Депутати Київської міськради від БЮТ стверджують, що мер Леонід Черновецький таємно продав будівлю, в якій розміщено станцію метро "Хрещатик".

Співробітників будівлі метро "Хрещатик" попросили звільнити свої робочі місця на Хрещатику, 19, аргументуючи це тим, що це приміщення більше не належить КП "Київський метрополітен".

Відповідна інформація стала відома депутатам столичної міськради від БЮТ зі скарг самих співробітників метрополітену.

"Якщо працівників метрополітену попросили звільнити приміщення, це означає, що найімовірніше воно вже продане. Проте приватизація приміщень комунального підприємства "Київський метрополітен" незаконна", - заявив заступник голови постійної комісії Київради з питань власності, бютівець Денис Москаль.

Москаль роз"яснив, що об"єкти, які мають загальнодержавне значення і забезпечують життєдіяльність держави в цілому, зокрема метрополітен, не підлягають приватизації відповідно до закону про приватизацію державного майна. А приміщення за адресою вул. Хрещатик, 19 є невід"ємною частиною КП "Київський метрополітен", наголошує прес-служба БЮТ.

"До того ж існує рішення Київради від 30 вересня 2008 року "Про ситуацію в транспортній галузі міста Києва", яким прямо забороняється приватизація комунального підприємства "Київській метрополітен", - додав депутат Київради.

Він також нагадав, що всупереч вимогам законодавства у 2007 році команда Черновецького включила об"єкти КП "Київський метрополітен" до переліку об"єктів комунальної власності, що підлягають приватизації. Прокуратура міста Києва це рішення опротестувала, проте силами більшості Черновецького-Януковича 2 квітня 2009 року протест прокуратури було відхилено, а приміщення КП "Київській метрополітен" залишилось у списку на приватизацію.

"Тоді в ситуацію втрутилась особисто прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, яка дала доручення міському голові Черновецькому розібратись із незаконною приватизацією стратегічного об"єкту. Як бачимо, ані прокуратура, ані Кабінет міністрів чинній київській владі не наказ", - розповів Москаль.

У приміщенні за адресою вул. Хрещатик, 19 розташовано "Будинок зв"язку метрополітену", до якого заведені всі лінії зв"язку та управління метрополітеном.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «У БЮТі кажуть, що Черновецький вже продав метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути