пʼятниця, 12 липня 2013 20:31

У Білорусії запропонували стягувати податки з непрацюючих

У Білорусії запропонували стягувати податки з непрацюючих
Фото: royalcheese.ru

У Білорусі хочутьзбирати податки з непрацюючих громадян. Про це, як передає БЕЛТА, заявив глава уряду республіки Михайло Мясникович на нараді з керівним активом Могильовської області.

Агентство відзначає, що в країні близько 445 тисяч осіб з числа працездатного населення ніде не працюють, "не вносять ніякого внеску в розвиток економіки і при цьому користуються соціальними благами". "Ситуацію треба виправляти. Один із способів - стягнення податку з непрацюючих ", - заявив прем'єр-міністр.

За якою ставкою може стягуватися податок і як взагалі передбачається стягувати його з людей, які не мають постійного заробітку, агентство не уточнює.

У той же час глава уряду відзначив, що в регіонах Білорусії слід активізувати роботу щодо створення робочих місць. "У кожному районі необхідно щорічно створювати як мінімум десять малих виробництв. У нас багато своєї сировини, яку ми не використовуємо ефективно, а могли б виробляти, наприклад, будматеріали та інвентар, які імпортуємо. Тут велике поле діяльності ", - заявив він.

Раніше представники білоруського керівництва неодноразово говорили про необхідність боротьби з дармоїдством і утриманством. "Як реагувати в ринкових умовах, я поки що не знаю, але ми обов'язково запитаємо кожного безробітного, чому він не працює", - зазначав, зокрема, президент республіки Олександр Лукашенко. Глава уряду Білорусії, у свою чергу, заявляв, що "багато з цих так званих непрацюючих" працюють неофіційно: при цьому не платять прибуткового податку і не роблять відрахувань до пенсійного фонду.

У свою чергу, заступник спікера парламенту Віктор Гумінський пропонував у минулому році запровадити відповідальність за дармоїдство. Це, на його думку, "сприяло б зміцненню громадської безпеки і дисципліни".

Зараз ви читаєте новину «У Білорусії запропонували стягувати податки з непрацюючих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути