Ексклюзиви
понеділок, 17 травня 2010 15:17

У Берліні легалізували маріхуану

У Берліні легалізували маріхуану

Сенатор охорони здоров'я Берліна - аналог міністра в земельному уряді - Катрін Ломпшер з партії "Ліві" найближчим часом має намір підписати адміністративне розпорядження, яке дозволить громадянам вільно мати при собі до 15 грамів марихуани або гашишу.

У більшості земель, згідно з розпорядженням федерального уряду, дозволена кількість марихуани для особистого користування становить 6 грамів. Водночас, закон обумовлює, що земельна влади за допомогою адміністративних розпоряджень сама має право уточнювати кількість марихуани, яку можна мати при собі.

Крім того, ще в 1994 році Конституційний суд у Карлсруе дозволив одиничне придбання і вживання марихуани та її похідних у малих дозах. У Берліні на лібералізації вживання марихуани особливо наполягали представники партії "Ліві".

Раніше вже було прийнято низку пільг, зокрема поліція автоматично припиняла розслідування, якщо кількість виявленої у тієї чи іншого особи марихуани не перевищувала 10 грамів. За словами представників берлінського управління охорони здоров'я, цей крок мав позитивний ефект.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У Берліні легалізували маріхуану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути