середа, 07 квітня 2010 14:44

У Японії салонів краси для звірів стільки ж, як для людей

У Японії салонів краси для звірів стільки ж, як для людей

У Японії салонів краси для звірів вже не менше, ніж перукарень для людей. У них клієнтам пропонується широкий вибір послуг - завивка, педикюр, масаж і купання в гарячих джерелах.

Клієнт завжди правий: якщо він не любить приймати ванну, його можна помити в пральній машині. Делікатна мийка водою кімнатної температури розрахована на відвідувачів з будь-якою кудлатістю і пухнастістю. Процедура разом з укладанням феном займає близько півгодини.

"Собакам часто не подобається, коли їх миють руками, але такий душ вони приймають з великим задоволенням", - говорить співробітниця салону з мийкою для собак.

У Японії все організовано таким чином, що домашніх тварин можуть дозволити собі лише забезпечені громадяни. У багатоквартирних будинках містити собак або кішок заборонено або за це потрібно платити додаткові гроші. Якщо житло знімається, то сума складає орендну плату за один місяць.

Напевно саме тому у Японії практично немає бродячих собак. Вочевидь, це пов"язано з тим, що всі пси породисті і продаються тільки через офіційні торговельні мережі за чималі гроші. Людина, яка готова викласти за такого цуценя більше 2,5 тисяч доларів, має тисячу разів подумати, перш ніж потім викинути його на вулицю.

Навіть у сфері ритуальних послуг тут все, як у людей. Церемоніал обходиться в кілька сотень доларів.

Вести

Зараз ви читаєте новину «У Японії салонів краси для звірів стільки ж, як для людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути