Ексклюзиви
середа, 15 листопада 2006 10:49

У $16 млрд можуть обійтись "Газпрому" президентські вибори в Росії

Кремль має намір відкласти значне підвищення внутрішніх цін на газ до 2009 року, пише газета "Коммерсант" з посиланням на джерело в адміністрації президента РФ.

Подібне політичне рішення може коштувати "Газпрому" не менше $16 млрд недоотриманих доходів, і на декілька років відсовує рішення важливих економічних питань.

22 листопада в Кремлі президент Росії Володимир Путін проведе нараду з питань розвитку паливно-енергетичного комплексу. На нараді обговорюватиметься масштаб підвищення внутрішніх цін на газ.

Проте, різкого підвищення внутрішніх цін для промисловості з $45 до $80 за тисячу кубометрів, на якому наполягали міністр промисловості і енергетики Віктор Христенко і глава РАТЕЕС Анатолій Чубайс, не відбудеться.

На думку експертів, можливість ухвалення такого рішення зумовлене тим, що адміністрація не готова узяти на себе відповідальність за стрибок інфляції і уповільнення зростання промисловості, яке відбудеться при різкому підвищенні цін на газ, пише Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «У $16 млрд можуть обійтись "Газпрому" президентські вибори в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути