середа, 01 серпня 2018 12:39

Twitter почав блокувати акаунти, в яких згадують Ілона Маска

Twitter почав блокувати акаунти, в яких згадують Ілона Маска
Фото: http://tehnot.com/

Мережа Twitter почала миттєво блокувати користувачів із Росії, які згадують у своїх твітах американського підприємця та винахідника Ілона Маска.
При цьому не обов'язково писати образливі пости чи флуд.

"І де там Ілон Маск з його міні-вертольотами?", - написав користувач @damir_kam у своєму мікроблозів, при цьому тегнувши @elonmusk в ньому. Його профіль одразу був заблокований. У сповіщенні йшлося, що на ньому "виконувалися незвичайні дії". Розблокувати його можна за допомогою капчі або через код підтвердження, який приходить в смс-повідомленні.

Після того, як @damir_kam розповів про незвичайне блокування в одному з постів, інші користувачі вирішили перевірити, чи це дійсно так. І їх профілі теж заблокували.

"Я думав, це такий жарт і сам взявся перевірити, але це не жарт. Ось, що буває, коли тегаєш Ілона", - написав @alche_my__.

Як пише Meduza, Twitter блокує не усіх. Наприклад, профіль із 33 тисячами підписників, який згадав у дописі Маска, не заблокували. Але кількох інших користувачів, які в коментарях до нього теж тегнули американського підприємця, заблокували. Також видання відзначає, що під блокування потрапляють ті акаунти, які пишуть кирилицею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Tesla презентувала спорядження для активного відпочинку

Минулого тижня Twitter заборонив користувачам вписувати ім'я Ілона Маска в назви своїх акаунтів. Так сервіс намагається боротися із розсиланням спаму: підроблені акаунти Маска пишуть про роздачу криптовалюти, автомобілів Tesla тощо. Водночас росіяни почали масово писати твіти зі згадками про Маска, аби перевірити, чи на них діятиме блокування. Часто вони використовують мем "Как тебе такое @elonmusk?"

У сервіса Twitter, як і в Ілона Маска, нині не найкращі часи. Імідж Ілона Маска постраждав через його необачний коментар у Twitter. Винахідник запропонував розробити для рятувальників Таїланду спеціальну міні-субмарину, аби врятувати із затопленої печери групу дітей та їхнього тренера. Але зрештою пристрій рятувальникам не знадобився.

Згодом британець Верн Унсворт (Vern Unsworth), який нині живе у тайському місті Чіанграй і свого часу детально досліджував печеру Кхао Луанг, сказав, що вважає Маскову субмарину лише піар-ходом. Цей фрагмент інтерв'ю швидко став вірусним у мережі. Ілон Маск обізвав Унсворта педофілом. Згодом він видалив свій коментар і вибачився, але це не допомогло: користувачі соцмереж розкритикували Маска, а акції компанії Tesla впали на 3 %, що дорівнює втраті 2 млрд $ ринкової капіталізації.

Ілон Маск презентував вантажівку "Tesla Semi". Авто матиме функцію "Шалений Макс". Її точне призначення поки не розголошують.

Зараз ви читаєте новину «Twitter почав блокувати акаунти, в яких згадують Ілона Маска». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути