пʼятниця, 25 листопада 2022 15:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Турбує, що готується у Криму" – експерт про найгарячі точки на фронті

"Турбує, що готується у Криму" – експерт про найгарячі точки на фронті
Вірогідність наступу з півночі завжди існує, наголошує Ігор Козій. Фото: Facebook

Росія наступає на Донеччині – там відбуваються важкі бойові дії. Збройні сили України атакують на Луганщині. Це зараз найгарячіші точки на карті бойових дій.

Однак варто також звертати увагу, що відбувається в Криму й на півночі. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів воєнний експерт Ігор Козій.

"Найгарячішою точкою на фронті залишається Донбас. Там росіяни наступають. Ми намагаємося проводити наступальні дії на Луганщині. Збройні сили України справляються. Питання в тому, щоб нам своєчасно постачали боєприпаси й зброю для звільнення наших територій", – говорить Козій.

Турбує питання, що готується у Криму, додає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пріоритет "Рамштайну" зараз – це засоби ППО для всієї території України" – Лакійчук

"Це буде наступна стадія. Сьогодні перепоною для нас на півострові є Чорноморський флот Росії. Вся інфраструктура побудована навколо нього. І нам треба знищувати російські кораблі, які є носіями ракет. Їх знищення означатиме, що Росія зможе лише плавати Чорним морем, але не зможе заподіювати шкоду. Також питання – чи має Росія резерви, які вона зараз готує. Це два ключові питання зараз. Також важливе питання з посиленням санкційного контролю. Насамперед щодо Ірану й комплектовання до їхніх дронів, які виготовляють у США та Європі. Треба сфокусуватися на цьому питанні", – каже Козій.

Імовірність наступу з півночі завжди є, наголошує експерт.

"Але наскільки вона реалістична – це залежить від розвідувального й контррозвідувального товариств. Наскільки зараз ця загроза велика – складно сказати. Це знає лише обмежене коло осіб у державі", – пояснює Козій.

Кримська окупаційна влада демонструє підвищене занепокоєння через українські удари по російських наземних лініях зв'язку (GLOC) на півострові та військові операції на Кінбурнській косі. Російські джерела поширили кадри активації російської ППО 22 листопада, стверджуючи, що російські війська збили кілька українських безпілотників над Кримом.

Російські війська планують розширити дорогу на Арабатській косі для перекидання військової техніки з метою передислокації GLOC з Армянська, але ці заяви, ймовірно, свідчать про те, що російська влада демонструє рівень занепокоєння, близький до паніки.

Зараз ви читаєте новину «"Турбує, що готується у Криму" – експерт про найгарячі точки на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути