понеділок, 17 вересня 2012 13:36

Тропічний тайфун Санба наближається до берегів Росії
9

Фото: Фото: apimages.com

Потужний тропічний тайфун Санба пройшовся уздовж японських островів, Китаю, Кореї, і тепер майже досяг російських берегів. Стихія загрожує жителям Примор'я, Хабаровського краю і Єврейської автономної області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай евакуював 190 тисяч жителів острова Хайнань через шторм

У Японії жертвою урагану стала одна людина, ще троє постраждали, один зник безвісти. Санба з'явився 10 вересня біля берегів Філіппін, він став 16-м тайфуном у цьому сезоні на північному заході Тихого океану. Максимальна швидкість тайфуну складала 50 м / с, завдяки чому розглядається питання про присвоєння йому статусу супертайфуна. В результаті потужних злив підтоплені порти в Нагасакі, тимчасово зупинено рух поїздів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири людини постраждали від тайфуну на півдні Японії

Фахівці відзначають, що сьогодні в Примор'ї очікуються сильні дощі з кількістю опадів до 40 мм, при цьому вже у вівторок їх кількість зросте до 130 мм. Лівні на узбережжі будуть супроводжуватися штормовим вітром до 28 м / с, очікується різкий підйом рівня води на 2 метри. Не виключено, що будуть підтоплені сільгоспугіддя і дороги. Попередження спрямовані адміністраціям регіонів, муніципальних утворень, керівникам відомств. Сили і засоби МНС Росії приведені в підвищену готовність.

Зараз ви читаєте новину «Тропічний тайфун Санба наближається до берегів Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути