вівторок, 10 листопада 2009 11:16

Трьох українських моряків судитимуть за вбивство у Конго

Трьох українських моряків судитимуть за вбивство у Конго

Влада Демократичної Республіки Конго підозрює 3 українських моряків, які є членами екіпажу теплоходу Island of Luck, затриманого в конголезькому порту Матаді в жовтні, в убивстві нелегального пасажира-громадянина ДР Конго.

Про це сказано в повідомленні департаменту інформації та преси Міністерства закордонних справ Росії.

"У порту міста Матаді (ДРК) продовжує утримуватися судно під панамським прапором "Айленд оф Лак" з міжнародним екіпажем, який включає і російських громадян. 3 українських члени екіпажу затримані конголезькою владою за підозрою в убивстві нелегального пасажира-громадянина ДРК", - сказано в повідомленні.

Посол України в Габоні Сергій Мішустін, який прибув у ДР Конго для з"ясування обставин, провів переговори з керівництвом компетентних відомств і служб, у ході яких йому повідомили, що 3 підозрюваних перевели в столицю ДР Конго Кіншасу, де пройде суд.

"Посол Мішустін був інформований про переведення через неможливість забезпечення належних умов утримання в Матаді 3 громадян України в Кіншасу, де й повинен відбутися суд", - сказано в повідомленні.

Посольство Росії в ДР Конго продовжує відслідковувати ситуацію для забезпечення прав російських громадян-членів екіпажу судна, а також надання необхідної допомоги українським колегам.

Інформації про місцеперебування ще 12 українців-членів екіпажу судна в повідомленні немає.

Нагадаємо, 2 листопада Україна й Росія домовилися про координацію дій для звільнення затриманих у ДР Конго 15 українських моряків-членів екіпажу теплохода Island of Luck, затриманого в конголезькому порту Матаді.

За матеріалом ТСН

Зараз ви читаєте новину «Трьох українських моряків судитимуть за вбивство у Конго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути