Ексклюзиви
середа, 15 травня 2013 21:29

Транспортний колапс у Вінниці тривав 50 хвилин
26

Фото: фото: vinnitsa.info

15 травня о 9.25 у Вінниці зупинились трамваї та тролейбуси в центрі та Замості. В дротах впала напруга. І рухатись електротранспорт не міг.

За словами начальника Вінницького трамвайно-тролейбусного управління Миколи Форманюка, зупинка транспорту сталася через аварію на трансформаторній підстанції.

"Через погані погодні умови постійно стаються зсуви ґрунту. Через це в землі може порушитись цілісність кабелів. Це форс-мажор, ніхто в цьому не винний", - зазначив він.

Деяким пасажирам кондуктори віддавали гроші за проїзд назад.

"Суми понесених збитків ми ще не знаємо. Тільки завтра, коли підіб'ємо всі підсумки, зможемо їх назвати. Для нас найбільшими збитками стали незручності для вінничан. На маршрути зразу дали 30 додаткових автобусів, але вони не змогли перекриту потребу в транспорті", - наголосив Форманюк.

Близько 10-ї на зупинках у бік центру міста скопичилось сотні людей. Автобуси-експреси, що курсували вулицями, були не в змозі забрати усіх бажаючих.

"Тролейбус зупинився, а я на роботу поспішаю. В цей 25-й експрес єлє влізла. В тролейбусі заплатила 1,50, а тепер тут з мене вимагають 2,50. Де ж справедливість? Нема чим їхати, і ще маю два рази платити", - обурювалась вінничанка Ольга Копитко.

Кондуктор наполягала, що автобус-експрес — це не електротранспорт, тут квитки коштують дорожче. Тому треба платити всім. І пенсіонерам теж. Пасажири стали згадувати часи до транспортної реформи. Мовляв, якби маршрутки не забрали, такого б не було.

"Ось вам і транспортний колапс. Казали, ніколи його не буде. А варто було аварії статися, і все, ніякої альтернативи немає. Весь транспорт стоїть. Люди пішки ходять", - зауважував Михайло Притуляк.

Дійсно, більшість молодих людей долала дорогу пішки. В електротранспорті залишились сидіти тільки деякі пенсіонери, яким було нікуди поспішати.

О 10.15 трамваї та тролейбуси рушили з місця.

Зараз ви читаєте новину «Транспортний колапс у Вінниці тривав 50 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути