середа, 27 квітня 2016 07:32

Трамп і Клінтон перемогли на праймеріз у штатах Меріленд та Делавер

Трамп і Клінтон перемогли на праймеріз у штатах Меріленд та Делавер
www.rbc.ua

Дональд Трамп від Республіканської партії та Гілларі Клінтон від демократів, за попередніми результатами екзит-полів, отримали перемогу одразу в кількох штатах, де відбулися праймеріз у вівторок.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Так, за даними опитувань, проведених телеканалами CNN, FoxNews, та CNBS, мільярдер Трамп виграв у своїх суперників у всіх п'яти штатах Меріленд, Пенсильванія, Коннектикут, Делавер і Род-Айленд. Причому, за правилами внутріпартійних перегонів, він заручився більшою ніж 50% підтримкою виборців, що має забезпечити йому всіх делегатів у цих штатах.

У демократів продовжується напружена боротьба між Гілларі Клінтон і Берні Сандерсом. Зокрема, колишня держсекретар і перша леді має перевагу в Мериленді, Делавері й Пенсильванії. Сандерс переміг лише у двох штатах – Коннектикуті й Род-Айленді.

За результатами голосувань у кожному штаті, претенденти на посаду глави Білого дому виборюють голоси делегатів, які на партійних з'їздах республіканців і демократів оберуть єдиних кандидатів від кожної з партій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп зазнав поразки на первинних виборах у Вайомінгу

Нагадаємо, раніше кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив американським ЗМІ, що зможе порозумітися з Володимиром Путіним, якщо виграє вибори і стане господарем Білого дому.

Зараз ви читаєте новину «Трамп і Клінтон перемогли на праймеріз у штатах Меріленд та Делавер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути