Ексклюзиви
середа, 28 вересня 2016 11:17

Топ-5 російської брехні щодо збитого Boeing-777

28 вересня мають опублікувати остаточні дані розслідування катастрофи Boeing-777.

До цієї дати Gazeta.ua підготувала топ-5 російської брехні щодо катастрофи літака Малазійських авіаліній.

1. "Ополченці" збили український Ан-26. 17 липня російський телеканал LifeNews повідомляв про те, що бойовики збили літак: "ополченці" повідомляють, що їм вдалося збити ще один транспортний літак українських ВПС. Це сталося над містом Торез самопроголошеної ДНР. Все відбулось близько 17:00 за московським часом. Над містом пролітав Ан-26, раптово в нього врізалася ракета, він впав". Згодом ознак збитого Ан-26 ніхто не знайшов. У зазначеному місці виявили збитий малайзійський пасажирський Boeing-777. У той день була дуже ясна погода. 15-річний хлопець розпізнав би цей літак. Boeing у вигляді стрілочки на цій висоті виглядає і має інверсійний слід. Ан-26 не літає на такій висоті і має вигляд хрестика, казав тоді військовий експерт Валерій Романенко.

2. Літак нібито збив український винищувач Су-25. "Український винищувач не міг збити MH-17, оскільки він не міг здійснювати польоти на такій висоті", - писало тоді видання BBC. За припущенням радника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенко, літак збитий бойовиками із зенітного ракетного комплексу "Бук" . Він опублікував фотографії инверсійного сліду, який залишила ракета від "Бука". Геращенко заявив, що ракету випустили з 3-го мікрорайону міста Торез. 17 липня у мережі з'явилось відео, з назвою: "дізнавшись, що вони збили не військовий, а цивільний літак, пускова установка ЗРК "Бук", що прийшла з Росії в терміновому порядку залишає місце злочину. 17.07.2014". 18 липня в Росію вивезли три пускових установки "Бук-М" та, ймовірно, модуль управління комплексом. Про це повідомляв начальник департаменту СБУ Віталій Найда.

3. Російські генерали показали не існуючі літаки. Під час публічної заяви Міністерства оборони РФ перед представниками ЗМІ 21 липня 2014 року генерал-лейтенанти Картаполов і Макушев, говорячи про наявність українського Су-25 поруч із Boeing-777, показували на схему, на якій замість Су-25 був зображений американський літак радіоелектронної боротьби EF-111 Raven. Якщо подивитися на схему в цілому, то навколо Boeing зазначені два інших літаки - обидва Boeing-778. Таких літаків взагалі не існує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародні слідчі підтвердять причетність РФ до катастрофи MH-17

4. Російські ЗМІ поширили інформацію про те, що Україна відмовляється надати слідчим записи переговорів пілотів з наземними службами.

Як джерело інформації мас-медіа використовували виступ постпреда РФ при ООН Віталія Чуркіна. Російський чиновник під час виступу на екстреному засіданні Ради безпеки Організації озвучив звинувачення на адресу української влади.

Однак повідомлення російських ЗМІ виявилися вигадкою. В опублікованому 9 вересня звіті Ради з питань безпеки Нідерландів в пункті 2.5.4. йдеться про те, що Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Ukrainian State Air Traffic Services Enterprise або UkSATSE) надала слідчим записи і розшифровки пов'язаних з рейсом MH-17 радіо- і телефонних переговорів.

Автор: СтопФейк
 

5. Росіяни показали підроблені знімки атаки на Boeing-777. У листопаді 2014 року росіяни показали знімки із супутника, на яких видно, що Boeing знищив реактивний винищувач. На сайті СтопФейк зазначили, що це фото сфабриковане на базі знімків Google Maps від 28/8/2012. За збільшення наближеного фрагмента, який показали в "Однако", картинка не збігається. Справа поле характерної трапецієподібної форми виглядає зовсім інакше, ніж на вирізаному фрагменті зі штурмовиком. І два поля, на тлі яких зображений атакувальний літак, засіяні чимось рівномірно. Справа в тому, що це - зйомка іншого часу й іншого сезону. Два поля зліва скошені на дві третини. На одному з них ще є дві характерні смуги. А на трапецієподібному полі праворуч - путівець і кілька поораних ділянок. Супутник-шпигун знімав, за легендою, в липні, а на фото - приблизно травень. Для зйомки взяли фото 2012 року.

Автор: СтопФейк
 
Автор: СтопФейк
 
Автор: СтопФейк
 

Також на показаному фото немає конденсаційних слідів від винищувача й Boeing. Виходить, ніби літаки летіли з вимкненими двигунами.

Раніше експерти Bellingcat назвали імена російських військових, причетних до краху MH-17.

Зараз ви читаєте новину «Топ-5 російської брехні щодо збитого Boeing-777». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути