понеділок, 19 травня 2008 09:24

ТОП-5 наймасштабніших проектів забудови Києва (ФОТО)
5

П"ять наймасштабніших проектів забудови Києва, які буде реалізовано до 2020 року. До списку не увійшли проекти: що не пройшли розгляд на містобудівній раді; що не мають чіткої концепції; відкладені через труднощі в освоєнні ділянки; терміни реалізації не підтверджені компаніями-замовниками.

Ворота Києва

У 2010 році на проспекті Перемоги введуть в експлуатацію 53-поверховий багатофункціональний комплекс. За задумом архітекторів, хмарочос разом із сусідньою будівлею Мінтрансу створить ефект "західних воріт" центральної частини Києва. Замовником 250-метрового хмарочоса є ТОВ "Мелвікс". Комплекс буде виконаний у формі спарених веж (проект ТОВ "Архітектурний союз").

Перший-п"ятий поверхи буде відведено під торговельно-розважальний центр, кафе, ресторани, фітнес-центр, конференц-зали, вестибюлі готельного й офісного блоків. З 6-го по 23-й поверх розташуються офіси (150 тис. кв. м), з 24-го по 49-й — житлові апартаменти і готель на 380 номерів. Верхні поверхи комплексу віддадуть під зимові сади і ресторани з панорамними краєвидами. У комплексі передбачені 4-рівнева підземна автостоянка, розрахована на 1200 машин, і прибудований 3-рівневий наземний паркінг на 220 автомобілів. Обсяг інвестицій у проект оцінюють у $600 млн.


Місто в місті

У 2013-2016 роках на Куренівці буде збудовано місто в місті — комплекс Podol Business Park площею 1 млн кв. м. DCH і HCM Group — девелопери проекту — спорудять на території промзони (Авторемонтний завод, район вулиць Фрунзе і Нахімова) 9 висотних об"єктів від 25 до 35 поверхів. Центр композиції — хмарочос Podol Business Park — 60-поверховий бізнес-комплекс. В інших висотках розташуються офісні, торговельно-розважальні та виставкові центри. Крім того, проект передбачає будівництво готелю і житла.

Функціональні зони Podol Business Park будуть об"єднані територіями громадського призначення: парком, ковзанкою, стадіоном і кількома скверами. Будинки з"єднають кільцевою пішохідною зоною — мостами на рівні першого-другого наземних поверхів.

Під землею на трьох рівнях (300 тис. кв. м) розмістяться фудкорти і паркінги. Обсяг інвестицій — близько $1 млрд.

Подільська вертикаль

До 2010 року серед малоповерхової забудови Подолу буде споруджено 192-метровий хмарочос — багатофункціональний комплекс Mirax Plaza на ділянці 3,01 га по вул. Глибочицькій зводить корпорація Mirax Group. У 46-поверховій висотці розташуються офісний центр (174 тис. кв. м), апартаменти преміум-класу (23 тис. кв. м), житловий комплекс бізнес-класу, торговельно-розважальний і фізкультурно-оздоровчий комплекси. Під дахом Mirax Plaza — панорамний ресторан. На верхівці будівлі буде розбито ландшафтний парк. За попередніми даними, обсяг інвестицій у проект становитиме близько $200 млн.

Теличка-сіті

У 2008 році розпочинається реалізація першої черги проекту комплексної забудови промислової зони Нижня Теличка, яку планують перетворити на новий діловий центр столиці. Перший об"єкт — багатофункціональний комплекс "Форум Аеростар" — спорудять на ділянці 4,83 га біля Південного мосту. На 6-рівневій платформі розташуються дві будівлі заввишки 21 поверх. Загальна площа об"єкта — понад 500 тис. кв. м, 6 рівнів платформи займуть паркінг на 3,1 тис. машино-місць, торговельно-розважальний комплекс загальною площею 78,5 тис. кв. м (торговельний мол, супермаркети, ковзанка, кінотеатри, боулінг, ресторани), фітнес-центр і технічні приміщення. У висотних будівлях розмістяться офісний центр (220 тис. кв. м) і чотиризірковий готель на 460 номерів. Вхід у комплекс — безпосередньо зі станції метро "Видубичі". "Форум Еволюшн" — девелопер проекту — планує здати об"єкт до 2014 року. Обсяг інвестицій — близько $700 млн.

Європейське передмістя

У Києві з"явиться новий елітний мікрорайон на території Нижніх Бортничів у Дарницькому районі. На місці малоповерхової забудови сільського типу (290,5 га) столична влада планує спорудити котеджі й таунхауси на 9,5 тис. осіб, розбити між будинками 362 га парків та скверів і викопати штучне озеро площею 92,2 га. Крім того, передбачене очищення озера Заплавного. Проект архітектора Миколи Жука передбачає зведення дитсадків і школи на 1,44 тис. місць. Попередня вартість будівництва — близько $420 млн.

За матеріалом Контракти

Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 наймасштабніших проектів забудови Києва (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути