четвер, 30 жовтня 2008 12:54

ТОП-10 найвідоміших цвинтарів (ФОТО)
10

Напередодні Дня всіх святих відоме американське видання "The Forbes" опублікувало список найвідоміших цвинтарів світу.


Арлінгтонське національний цвинтар, Арлінгтон, США. Тут знаходиться могила Джона Ф. Кеннеді. Крім того, в Арлінгтоні поховані ветерани Першої Світової, Другої Світової, Корейської і В"єтнамської воєн, - в цілому тут налічується близько 230 тис. могил ветеранів і членів їх сімей.

Кладовище "Trinity", Нью-Йорк, США, також увійшло до списку найзнаменитіших цвинтарів світу. Цвинтар славитися своєю більш ніж трьохсотрічною історією, а також вдалим розташуванням - якраз на перетині Бродвею і Уолл Стріт.

Цвинтар "Пер Лашез", Париж, Франція. Оноре де Бальзак, Оскар Уайльд, Едіт Піаф, Марсель Пруст, Джим Морісон - ось лише невеликий список знаменитостей, які знайшли тут останній притулок.

Кладовище "Auburn" (Кембридж, штат Массачусетс, США) славиться як перший у Штатах цвинтар-сад. Серед інших легендарних американців тут покояться Генрі Уодсворт Логфелло, Бакмінстер Фуллер, Б.Ф.Скінер і ін.

Цвинтар "Сан Мішель", Венеція, Італія. Кладовище часто називають "островом мертвих", - адже містичне і поетичне "Сан Мішель" з усіх боків оточено водою. Останній притулок тут знайшли Ерза Паунд, Ігор Стравінський, Йосип Бродський і ін.

Кладовище "Голлівуд назавжди", Голлівуд, США. Актори і музиканти, письменники і поети, мільйонери і мільярдери знайшли тут останній притулок. Кладовище належить у рівній мірі і мертвим і живим - для других тут щодня показують фільми, розігрують п"єси, сюди приїжджають галасливі екскурсії.

Старе єврейське кладовище, Прага, Чехія. Кладовище розташовується в самому центрі колишнього єврейського гетто в Празі, саме тут поховані жертви фашистських репресій.

Кладовище "LaRecoleta", Буенос-Айрес, Аргентина. "LaRecoleta" - один з популярних туристичних атракціонів міста. Примітно, що кладовище знамените, в основному, через одну могилу - останній притулок Єви Перон - політика, мецената, а також дружини 29-го Президента країни Хуана Перона.

Кладовище "Boothill" (Томбстоун, США) знамените тим, що впродовж десятків років тут знаходили останній притулок справжнісінькі американські ковбої.

Кладовище "Сент Луіс N1", Новий Орлеан, США. Засноване 1789 року, сьогодні це кладовище є однією з найпривабливіших туристичних визначних пам"яток Нового Орлеана. Могили тут розташовуються не в землі, а над землею, - все тому, що кладовище підтоплюється ґрунтовими водами. За легендою, колись тут проводили свої обряди жерці і жриці Вуду.

За матеріалом The Forbes

Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 найвідоміших цвинтарів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути