середа, 18 червня 2008 09:50

ТОП-10 проклятих голлівудських фільмів

ТОП-10 проклятих голлівудських фільмів

Британська газета The Independent склала список проклятих фільмів Голлівуду, зйомки яких супроводжувалися аваріями і нещасними випадками.

У Голлівуді існує давня традиція проклятих фільмів. Це загадкові, часто трагічні випадковості, які, як вважається, викликають злі духи, що вирішили не допустити фільм на екрани, пише The Independent.

Топ 10 проклятих фільмів Голлівуду:

Чарівник країни Оз (1939)

Один з перших проклятих фільмів. Маргарет Хемілтон (Зла західна відьма) отримала серйозні опіки, коли перегрівся її грим. З тих пір легенда про прокляття розросталася. Під час театральних постановок Чарівника країни Оз також неодноразово були зафіксовані нещасні випадки. Особливо не таланило виконавцям ролі Злої західної відьми.

Трилогія Полтергейст (1982-1988)

За шість років померло чотири актори, які знімалися у серії Полтергейст. Найпомітнішою стала загибель 12-річної Хезер О"Рурк, яка зіграла Керол Енн. О"Рурк потрапила до лікарні з підозрою на грип і наступного дня померла. 22-річна Домінік Данн загинула від рук свого ревнивого залицяльника. 60-річний Джуліан Бек (детектив Кейн) помер від раку шлунку. 53-річний Вілл Семпсон, що зіграв медика, який проводив на знімальному майданчику обряд вигнання диявола - помер роком пізніше від ниркової недостатності. Деякі стверджують, що духи мертвих розсердилися, оскільки під час зйомок використовувалися справжні людські кістки.

Ворон (1994)

За словами шкільних друзів Брендана Лі, одного разу йому передбачили, що він помре раптово на знімальному майданчику, так само як його батько - легенда бойових мистецтв Брюс Лі. Прогноз збувся - Лі загинув за вісім днів до закінчення зйомок Ворона. Брендана застрелили під час сцени, де показувалося, як насправді загинув його персонаж - Ерік Дрейвен. Він загинув через те, що під час стрілянини холостими патронами у стовбурі пістолета опинилася куля, що застрягла.

Під час зйомок телесеріалу-продовження через дивний збіг обставин загинув досвідчений постановник трюків Марк Акерстрім - йому в голову потрапили уламки, відкинуті вибухом.

Супермен (1951 рік і далі)

Прокляття Супермена зазвичай наздоганяє акторів, які грають позитивних героїв. Найвідомішими жертвами прокляття стали Джордж Рівз і Крістофер Рів. Джордж Рівз грав Супермена в 1950-ті роки. У 1959 році, за вісім днів до призначеного весілля, його знайшли мертвим з вогнепальним пораненням. Крістофера Ріва паралізувало в 1995 році, коли він впав з коня. У 2004 році він помер від серцевого нападу.

Марго Кіддер (Лоїс Лейн) зараз страждає від біполярного розладу. Марлон Брандо зіграв батька Супермена, після чого серія трагедій зруйнувала його особисте життя - зокрема, потрапив у в"язницю, а згодом помер його син Крістіан. Річарду Прайору (Супермен 3) поставили діагноз "розсіяний склероз". Кар"єра акторів Кірка Аллена і Діна Кейна, що грали Супермена, після цього пішла під укіс. Вважають, що серіал прокляли Джеррі Сігел і Джо Шустер, невдоволені невеликою сумою, яку їм виплатили як авторам персонажа.

Дитина Розмарі (1968)

У шістдесяті роки фільми Романа Поланські були відомі тим, що в них фігурували таємничі сили. Проте ця історія про вагітну жінку, дитину якої хочуть принести в жертву дияволові, повернулася до самого режисера в серпні 1969 року - тоді Чарльз Менсон убив вагітну дружину Поланські Шерон Тейт. Починаючи з фільму Огида (1965 рік) спостерігаються нез"ясовні паралелі між творчістю Поланські і життям Менсона. За ці роки і у режисера, і у вбивці розвинувся інтерес до окультизму. Прокляття торкнулося і смерті Джона Леннона - Менсон і його послідовники називали свої вбивства "Helter Skelter" за однойменною піснею Beatles, а Леннон загинув біля будинку Дакота у Нью-Йорку, де знімався фільм Дитина Розмарі.

Загалом Топ-10 проклятих фільмів Голівуду виглядає так:

1. Чарівник країни Оз (1939)
2. Трилогія Полтергейст (1982-1988)
3. Ворон (1994)
4. Супермен (1951 рік і далі)
5. Дитина Розмарі (1968)
6. Трилогія Матриця (1999-2003)
7. Сталкер (1979)
8. Дзвінок-2 (2005)
9. Омен (1976)
10.Той, що виганяє диявола (1973)

Газета The Independent відзначила також низку інцидентів, які супроводжують знімальну групу нового фільму про пригоди Джеймса Бонда, - Квант втіхи [інший варіант - Квант спокою].

Це і випадок, коли автомобіль Aston Martin DBS пішов на дно озера Гарда, і автомобільна аварія, в якій один з каскадерів отримав серйозні травми під час зйомок сцени переслідування.

Постраждав і сам актор Денієль Крейг, що виконує роль Бонда. Кілька днів тому його доставили в лікарню, коли акторові відрізало кінчик пальця. Під час іншого інциденту Крейг порізав обличчя, через що довелося накласти вісім швів. Після одного з падінь побоювалися, що виконавець головної ролі зламав ребра.

Потім, у результаті пожежі в павільйонах Pinewood Studios були пошкоджені декорації до фільму. А в Австрії на техніка, що працював над фільмом, напала з ножем дружина. Мер одного з міст Панами Карлос Лопес був заарештований за те, що в"їхав на машині на знімальний майданчик, намагаючись перешкодити роботі.

Але незважаючи ні на що, поки що рано говорити, що Квант втіхи проклятий: всі інциденти були пов"язані або з потужним устаткуванням, або сталися під час зйомок небезпечних сцен. Головне прокляття фільму - це швидше назва, яку неможливо запам"ятати, зазначає газета, повідомляє КорреспонденТ.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 проклятих голлівудських фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути