вівторок, 19 лютого 2008 10:22

ТОП-10 неймовірних прогнозів майбутнього

 Редакція журналу The Futurist зробила щорічний прогноз майбутнього на основі аналізу матеріалів, що з"являлися у виданні.

Топ-10 прогнозів журналу The Futurist виглядає так:

1. Завдяки глобалізації і технічним інноваціям у 2025 році в світі житиме один мільярд доларових мільйонерів.

2. Текстильна промисловість переживе революцію. Завдяки новим розробкам у галузі SFIT (smart fabrics and intelligent textiles, смарт-тканин і інтелектуального текстилю) виникнуть і розповсюдяться тканини, що змінюють колір, запах та інші властивості.

3. Головною зовнішньою загрозою для США буде не тероризм, а Китай і Росія.

4. Готівка зникне, їх місце займуть електронні перекази і кредитні карти. Цьому сприятимуть нові технології оптичного сканування. Безготівкові розрахунки стануть такими безпечними, що суспільство спокійно переживе зникнення готівки.

5. Величезною проблемою залишиться загроза біологічної різноманітності. Швидкість зникнення видів тварин і рослин істотно зросте. Захист біорізноманітності вимагатиме великих жертв, самообмеження у локальних людських співтовариств, багато з яких і так живе за межею бідності. Захист їх економічних інтересів буде невіддільний  від вирішення проблеми біорізноманітності.

6. Вода у XXI столітті буде такою ж цінністю, як нафта у XX. Брак води до 2025 року відчують на собі дві третини населення земної кулі. У Каліфорнії збудують нові установки по опрісненню морської води, які забезпечуватимуть 10-20% потреб штату. Після 2020 року технології опріснення розвиватимуться ще активніше.

7. Через розвиток охорони здоров"я і репродуктивних технологій до 2050 року чисельність населення земної кулі може бути більше, ніж передбачалося раніше. ООН вже збільшила свій прогноз чисельності населення у 2050 році з 9,1 млрд. до 9,2 млрд.

8. У Африці зросте загроза повеней. До 2080 року число жителів цього континенту, що піддаються загрозі повеней, зросте у 70 разів. - з 1 млн до 70 млн. До цього ж часу світовий рівень моря виросте на 38 см.

9. Брак природних ресурсів призведе до гострої боротьби за Арктику - не тільки за її нафту і газ, а й за нікель, мідь, цинк, вугілля, запаси прісної води і риби. Рішення питань, пов"язаних з Арктикою, стане великим політичним завданням для світової спільноти.

10. Комп"ютери, роботи та інші штучні пристрої ухвалюватимуть дедалі більше важливих рішень у галузі фінансів, охорони здоров"я, освіти, і навіть політики. Причина цього полягає у дедалі зростаючій складності навколишнього світу, з якою людина не може справитися.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 неймовірних прогнозів майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути