пʼятниця, 19 березня 2010 13:10

Том Хенкс назвав Другу світову війну расистською

Том Хенкс назвав Другу світову війну расистською

Популярний голлівудський актор Том Хенкс потрапив під вогонь критики, назвавши Другу світову війну расистською і порівнявши її з поточними військовими операціями, які США ведуть в Іраку та Афганістані.

Хенкс допустив скандальні зауваження в інтерв"ю журналу Time про новий телесеріал "Тихоокеанський фронт" (The Pacific), що описує військові дії армії США проти Японії під час Другої світової війни. Актор зіграв в серіалі одну з ролей і виступив як продюсер. За словами Хенкса, під час Другої світової війни американці вважали японців "жовтими косоокими собаками", причому обидві сторони прагнули знищити один одного через відмінності між собою.

Хенкс, який зіграв головну роль в патріотичному фільмі про Другу світову війну "Врятувати рядового Райана" порівняв цю ситуацію з подіями, "які відбуваються сьогодні".

Після публікації інтерв"ю з різкою критикою Хенкса виступила низка американських журналістів і політиків, зокрема, колишній заступник міністра оборони США Річард Перл. Окрім цього поста Перл очолював Раду з оборонної політики при Пентагоні в березні 2003 року, коли почалося вторгнення до Іраку військових сил США та їхніх союзників.

"Його натяки на те, що коаліційні сили (у Іраку) діють, керуючись расистськими мотивами - це повна нісенітниця. Ми знаходимося там на прохання іракського уряду, який намагається встановити в країні демократію, і американці гинуть, допомагаючи їм в цьому", - заявив Перл телеканалу, порадивши Хенксу знову знятися в патріотичному фільмі.

Перл відзначив, що люди, які домоглись широкої популярності завдяки акторському таланту, повинні бути особливо обережними, коли намагаються робити політичні заяви.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Том Хенкс назвав Другу світову війну расистською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути