пʼятниця, 26 жовтня 2018 14:00

"Тільки підмочив репутацію ОБСЄ" - експерт про заяву Хуга, що на Донбасі немає армії РФ

"Тільки підмочив репутацію ОБСЄ" - експерт про заяву Хуга, що на Донбасі немає армії РФ
Михайло Басараб: Хуг показав себе людиною або некомпетентною, або неадекватною. Фото: 112 Канал

Існування Організації з безпеки і співробітництва в Європі недоцільне.

Говорить у коментарі для Gazeta.ua політолог Михайло Басараб, коментуючи слова заступника голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александра Хуга. Він сказав, що немає прямих доказів російського втручання на Донбасі.

"Заява суперечить не лише сотням заяв українських політиків і військовослужбовців. А і йде у розріз з офіційною позицією Заходу. Провідні країни Європи та Америка давно знають, що російське вторгнення на Донбас є незаперечним фактом. Хуг фактично намагався спростувати об'єктивну реальність. Поставив під сумнів позиції українських і західних політиків. Показав себе людиною або некомпетентною, або неадекватною", - сказав експерт.

Те, що видання, якому Хуг дав інтерв'ю, потім спростувало його слова, нічого не міняє, вважає Михайло Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Явні ознаки шизофренії" - реакція на скандальну заяву Хуга

"Незрозуміло, чому саме воно це зробило, але світ вже побачив позицію Александра Хуга. Ми за фактом аналізуємо те, що написано. І воно свідчить про члена ОБСЄ не найкращим чином. Давати задній хід у цій ситуації немає сенсу", - пояснює політолог

Він наголошує, що заява Хуга - це не офіційна позиція ОБСЄ.

"Вона відображається в документах. Хуг висловив виключно свою думку.

ОБСЄ була створена, щоб перезавантажити стосунки між колишнім СРСР і західним світом. Зараз перетворилась на типову бюрократичну установу. Її існування вже недоцільне. Вона не займається реальною політикою та дипломатією. Це - просто місце, де європейські політичні пенсіонери можуть імітувати важливу діяльність. Якщо Україна прагне залучити реальну підтримку Заходу, робити акцент на ОБСЄ не варто.

Те, що сказав Хуг, не є значущим для світової політики, аби реально вплинути на ситуацію на Донбасі. Ця заява найбільше нашкодить самому Хугу. Підмочить і так небездоганну репутацію ОБСЄ", - додає Михайло Басараб.

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг розповів, що моніторингова місія ОБСЄ не побачила доказів російського втручання на сході України. Він заявив, що ОБСЄ бачили людей із розпізнавальними знаками Російської федерації, але, за його словами, "таку форму можна купити будь-де".

Зараз ви читаєте новину «"Тільки підмочив репутацію ОБСЄ" - експерт про заяву Хуга, що на Донбасі немає армії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути