пʼятниця, 08 березня 2013 14:26

Тимошенко закликала врятувати світ, а "Свободівці" вшанувати князя Святослава

Тимошенко закликала врятувати світ, а "Свободівці" вшанувати князя Святослава
Фото: tymoshenko.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко привітала українок з 8 березня

"Вірю, що ваші чоловіки зроблять все, щоб ви відчули себе коханими й щасливими. І не тільки 8 березня ... Тому що найціннішим є навіть не подарунки, а добрі слова, щасливі усмішки та гарний настрій, які дарують люди, яких ми любимо й поважаємо й які також люблять нас ", - передає слова Тимошенко її офіційний сайт.

Вона назвала жінок "найкращими в світі", а також сильними, хоча "ви може про це й не здогадуєтеся".

"Така доля Української Жінки - берегти сім'ю, берегти країну, нести на своїх плечах велику відповідальність за майбутнє. Та й сама наша Україна - також жінка, найкраща у світі, одна-єдина!", - сказала екс-прем'єр.

При цьому у своєму привітанні Тимошенко написала: "Ми все подолаємо! Ми врятуємо світ. Це зовсім не високі слова, це всього лише реальність. Бо ще жодна жінка в світі не починала жодної війни ... Наше завдання нести світові любов, тепло й ласку ... Ми впораємося з цим завданням, щоб там не сталося ".

Тим часом, націоналістична партія ВО Свобода, яка вперше в своїй історії потрапила до Верховної Ради України, ставши головною сенсацією виборів до Верховної Ради минулої осені, повідомила прихильникам, що сьогодні - день пам'яті київського Князя Святослава.

У партії нагадують, що саме в цей день, 8 березня 972 року, на острові Хортиця загинув у бою з печенігами Великий князь Київський Святослав Хоробрий.

"Деякі дореволюційні історики називали його "запорожцем на київському престолі". А ось що пише Нестор-літописець у Повісті временних літ: Коли Святослав виріс і змужнів, став збирати воїв хоробрих. І легко ходив у походах, як пардус (гепард, - ред. ), і багато воював. У походах же не возив за собою ні возів, ні казанів, не варив м'яса, але тонко нарізавши конину або звірів ... засмаживши на вугіллі, так їв. Такими ж були і всі його воїни, й посилав в інші землі зі словами: Хочу на вас іти ... ", - нагадує Свобода.

Націоналісти, традиційно ігнорують радянському свята, закликали в день 8 березня вшанувати Святослава хвилиною мовчання.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко закликала врятувати світ, а "Свободівці" вшанувати князя Святослава». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути