Ексклюзиви
середа, 13 квітня 2016 02:23

Терористи ІДІЛ зруйнували в Іраку стародавні "ворота Бога"

Терористи ІДІЛ зруйнували в Іраку стародавні "ворота Бога"

Терористи з угруповання "Ісламська держава" зруйнували зведений 2 тисячі років тому архітектурний пам'ятник, розташований поблизу іракського міста Мосул, пише газета "Індепендент".

Цей об'єкт, відомий як "ворота Бога", був одними з декількох великих воріт, ще перегороджували шлях у стародавнє асирійське місто Ніневію.

В іракському управлінні з археології поки не підтвердили, але і не спростували факт знищення воріт. Зі свого боку, представник Британського музею підтвердив газеті факт нападу терористів на ворота.

Раніше терористи ІДІЛ зруйнували безліч стародавніх пам'ятників в сирійському місті Пальміра, які перебували під охороною ЮНЕСКО. Так, у червні минулого року бойовики замінували давню частину Пальміри, в липні знищили в Пальмірі стародавню статую - знамениту статую лева аль-Лат, яку датується першим століттям до нашої ери, а в кінці серпня - підірвали античний храм. На початку жовтня бойовики ІД знищили античну Тріумфальну арку в Пальмірі.

Зараз ви читаєте новину «Терористи ІДІЛ зруйнували в Іраку стародавні "ворота Бога"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути