Ексклюзиви
четвер, 05 грудня 2013 02:53

Тернопільські підприємці отримали пільги за підтримку страйку

Тернопільські підприємці отримали пільги за підтримку страйку
Фото: tsn.ua

Сьогодні чиновники Тернопільської облдержадміністрації змогли без проблем пройти на роботу. Входи-виходи ніхто не блокував з 6 години ранку, як це було два дні поспіль. Страйкарі залишилися на основному мітингу, що відбувався на Театральній площі.

Таке рішення прийняли після вчорашньої невдачі у Києві із відставкою уряду. Та й працівники адміністрації скаржилися, що змушені приходити на роботу о 4-й ранку, щоб потрапити на робоче місце.

Але зовсім про ОДА мітингувальники не забули. Люди продовжили свій мирний страйк під стінами адмінбудівлі близько десятої години. Члени страйкового комітету знову шукали губернатора у кабінеті, і вкотре не знайшли. За інформацією із сайту адміністрації, губернатор перебував у Гусятинському районі.

А на мітинг у Тернополі сьогодні вийшли і працівники ринків. Підприємці готові і їхати до столиці, і підтримувати місцевий страйк. І за це у міській раді отримали пільги – на час акцій протесту підприємцям не будуть нараховувати орендну плату за торгівельні місця.

Як інформує прес-служба міської ради, з керівниками ринків зустрівся мер Сергій Надал.

"Міський голова Тернополя Сергій Надал провів зустріч з керівниками тернопільських ринків. 20 керівників одностайно підтримали мирні протестні акції, які відбуваються у Тернополі, Києві та по всій Україні. Підприємці висловили готовність їхати на Київ та підтримувати страйк у Тернополі. Окрім того, підприємцям, які орендують торгові місця на території тернопільських ринків, а в даний час беруть участь у мирних акціях протесту, не нараховуватимуть орендну плату", - йдеться у повідомленні на сайті мерії.

Зазначимо, на Театральній площі продовжується безстроковий загальноміський страйк. Сюди люди приносять теплі речі, гроші, медикаменти. Їх використовують не лише для потреб місцевого майдану, а й передають мітингувальникам до столиці. Крім того, щодня тут записують і відправляють у дорогу усіх охочих їхати до Києва. Місцеві перевізники уже погоджуються везти їх. За зібрані пожертви людям купують квитки і на поїзди у київському напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільські підприємці отримали пільги за підтримку страйку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути