Ексклюзиви
пʼятниця, 22 січня 2016 14:12

Тернопіль став першим містом України за кількістю виділених земельних ділянок для учасників АТО

Тернопіль став першим містом України за кількістю виділених земельних ділянок для учасників АТО

У Тернополі учасникам АТО виділено 760 земельних ділянок. За цим показником Тернопіль випереджає всі міста України. Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі мерії Тернополя.

Тернопільська міська рада однією з перших в Україні розпочала виділяти земельні ділянки для бійців АТО. Цей процес розпочався у 2014 році і до сьогодні уже виділено 760 ділянок для українських бійців.

Як зазначив у своєму коментарі міський голова Тернополя Сергій Надал, мерія не просто дає землю учасникам АТО і забуває про них, а проводить всі необхідні підготовчі роботи.

"За кошти міського бюджету та комунальних підприємств ми проводимо на цих земельних ділянках підготовчі роботи, щоб одразу бійці могли розпочинати там будівництво. Зокрема, уже підготовлено перші секції на площі 5 га, тобто вирівняна територія, зроблені дороги для заїзду, - розповідає Сергій Надал. - Також завершується оформлення проектно-кошторисної документації, яка необхідна для підведення інженерних комунікацій, тобто газу, світла та води. Відзначу, що на цій території заплановано провести централізоване водопостачання та каналізацію".

Міський голова зазначив, що інші учасники АТО, які напишуть заяву до міської ради, також будуть забезпечені земельними ділянками. Адже наразі розробляється проект про виділення землі у напрямку Львівської траси.

"Позиція мерії Тернополя у цьому питання однозначна: кожен учасник АТО отримає свою, гарантовану законом, земельну ділянку". – підсумував Сергій Надал.

Зараз ви читаєте новину «Тернопіль став першим містом України за кількістю виділених земельних ділянок для учасників АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути