Ексклюзиви
вівторок, 08 грудня 2020 07:40

Температурні гойдалки, сніги та ожеледиця: чим дивуватиме погода в найближчі 10 днів

Температурні гойдалки, сніги та ожеледиця: чим дивуватиме погода в найближчі 10 днів
У найближчі 10 днів на українців чекають температурні гойдалки, сніги та ожеледиця. Фото: pixabay.com

У вівторок, 8 грудня, в Україні очікується сильний вітер. Без опадів. Лише на Закарпатті та Одещині місцями невеликий сніг і дощ, ожеледь, на дорогах північно-східних областей подекуди ожеледиця. Вітер східний, південно-східний, 7-12 м/с, в західних, південних та південно-східних областях пориви 15-20 м/с. Температура вдень 0-5° морозу, у західних областях та південній частині від 2° морозу до 3° тепла.

У Києві та Київській області 8 грудня без опадів. У столиці температура вдень 2-4° морозу. По області - 0-5° морозу, повідомляють в Укргідрометцентрі..

9 грудня в Україні, крім південної частини, без опадів, слабка ожеледь. Температура у західних областях та південній частині вночі 1-6° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла. На Закарпатті та півдні Одещини вночі близько 0°, вдень 5-10° тепла. На решті території вночі 5-10° морозу (у східних та північно-східних областях до 13° морозу), вдень від 4° морозу до 1° тепла.

10 грудня вночі у західних, Вінницькій, Одеській областях, вдень на Правобережжі мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь. На решті території без опадів. Температура вночі 1-6° морозу, на сході та північному сході до 10° морозу, вдень близько 0°. У західних та південних областях вночі близько 0°, вдень 2-7° тепла, на Одещині до 10° тепла.

У Києві та столичному регіоні 9 грудня без опадів, 10 грудня дощ та мокрий сніг, місцями ожеледь. Вдень 10 грудня очікуються пориви вітру 15-20 м/с. Температура 9 грудня вночі 5-10° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла. 10 грудня вночі 1-6° морозу, вдень близько 0°.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кліматологи заявили про початок метеорологічної зими в Києві

11 грудня у західних, вдень в Одеській та Вінницькій областях мокрий сніг та дощ, на решті території без опадів. Лише на Київщині вночі невеликі опади.

12 грудня в більшості областей невеликі опади. Температура у західних областях вночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 1-6° тепла; на решті території вночі та вдень від 3° морозу до 3° тепла. У східних областях вночі 2-7° морозу. На півдні Одещини вночі 1-6° тепла, вдень 6-11° тепла.

У столиці та на Київщині 11- 12 грудня часом невеликий мокрий сніг та дощ, вдень 11 грудня без опадів. Температура вночі та вдень від 3° морозу до 2° тепла.

13-15 грудня в Україні, крім південно-східних та більшості західних областей, 16 грудня у північній частині, 17 грудня на Лівобережжі невеликий мокрий сніг та дощ. Температура вночі та вдень від 3° морозу до 3° тепла. У західних та південних областях вдень 1-6° тепла, 13 грудня на півдні Одещини 6-11° тепла;. У східній частині вночі 16 грудня 3-8° морозу.

Зима 2020-2021-го, найімовірніше, не буде така ж аномально тепла, як попередня. Вона порадує українців і снігом, і морозами, стверджують народні синоптики. Хоча на "зимове бабине літо" теж слід розраховувати. У грудні на Миколая вони обіцяють мороз, але новорічна ніч знову може бути без снігу.

Зараз ви читаєте новину «Температурні гойдалки, сніги та ожеледиця: чим дивуватиме погода в найближчі 10 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути