Ексклюзиви
субота, 05 травня 2007 16:25

Театралізований штурм Сапун-гори відбудеться 6 травня

У Севастополі 6 травня в 11.00 відбудеться театралізований "Штурм Сапун-гори 7 травня 1944 г.", в якому візьмуть участь близько 200 представників дев"яти історичних клубів з Києва, Ростов-на-Дону, Севастополя, Запоріжжя і інших міст України.

Як повідомив керівник Севастопольського військово-історичного клубу "II-а Світова війна" Андрій Будковой, "особливість цього штурму полягатиме в тому, що, його учасники спробують максимально приблизно відтворити картину одного з найгостріших епізодів штурму Сапун-гори при звільненні Севастополя".

За його словами, "при підготовці сценарію були використані як матеріали архівів, так і полотно Діорами, на якому відображений штурм Сапун-гори. Для наближення ж поля бою до дійсної обстановки довелося вирити декілька рядів траншей, обладнати бліндажі, землянки, зміцнення, задіяти більше десятка одиниць гармат і бронетехніки".

- Як ніколи під час штурму буде багато стрілянини із знарядь і стрілецької зброї, вибухів, піротехнічних ефектів, в організації яких нам істотну допомогу надала кіностудія імені Олександра Довженко, - сказав Будковой.

У 1944 році Сапун-гора була найбільш укріпленою позицією німецько-фашистських військ. 7 травня 1944 року в результаті дев"ятигодинного бою війська 51-ої Приморської армії штурмом узяли Сапун-гору, що забезпечило звільнення Севастополя і остаточний розгром фашистських військ в Криму.

Зараз Сапун-гора - комплексний пам"ятник державного значення, центром якого є діорама "Штурм Сапун-гори 7 травня 1944 г." і обеліск Слави воїнам - визволителям, передає Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Театралізований штурм Сапун-гори відбудеться 6 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути