вівторок, 28 липня 2009 11:32

Таїландська дитина заразилася свинячим грипом в утробі матері

Таїландська дитина заразилася свинячим грипом в утробі матері

Таїландські медики виявили грип А/H1N1 у новонародженої дитини, яка, можливо, заразилася, ще знаходячись в материнській утробі, повідомляє у вівторок агентство Рейтер з посиланням на заяву лікаря Сурійі Коохахрата, головного медика провінції Ратчабурі.

Згідно з отриманою інформацією, дитина, у якої лікарі діагностували захворювання, з"явилася на світ семимісячною минулої суботи. На думку медиків, малюк, у якого був діагностований грип А/H1N1, міг заразитися вірусом, ще знаходячись в утробі матері, 24-річної жінки, у якої раніше було виявлено це ж захворювання.

"Стан дитини стабільний. Зараз ми з"ясовуємо, як він заразився. Це єдиний відомий нам випадок захворювання, коли (інфекція) передалася ненародженій ще дитині від матері", - говорить доктор Коохахрат.

Мати дитини, якій лікарі, побоюючись за здоров"я дитини, зробили кесаревий розтин, знаходиться в лікарні, де вона лікується від грипу.

За словами ще одного медика, слова якого цитують таїландські ЗМІ, три випадки передачі грипу А/H1N1 від матері дитині були зареєстровані в США.

ВООЗ оголосила, що вирішила більше не інформувати про кожен лабораторно підтверджений випадок зараження грипом А/H1N1 в світі, оскільки такий підхід є дуже "ресурсоємним" і складним для низки країн, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Таїландська дитина заразилася свинячим грипом в утробі матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути