Ексклюзиви
вівторок, 22 грудня 2015 16:23

Таврійський університет переїздить до Києва

Таврійський університет переїздить до Києва
Видано наказ про відновлення діяльності Таврійського національного університету імені Вернадського на материковій Україні

Таврійський національний університет імені Вернадського, ліквідований російською владою Криму, відновлює свою діяльність на материковій Україні. Про це повідомив Володимир Казарін, якого призначено ректором українського вузу.

"У листопаді видано наказ про відновлення діяльності Таврійського національного університету імені Вернадського на материковій Україні, 19 листопада я призначений ректором цього університету", - розповів він Крим.Реаліі.

Зараз робоча група вирішує організаційні питання, а патронат над відтворенням вузу взяв Київський національний університет Шевченка - у червоному корпусі розмістилися приїжджі з Криму викладачі. Кияни допомогли і з житлом.

"Зараз ми завершуємо процедуру перереєстрації. Ми готуємося до того, щоб в кінці весни - на початку літа здійснити перший набір в ТНУ тут, у Києві", - відзначив Володимир Казарін.

Міністерство освіти і науки України запропонувало кілька варіантів розміщення університету і за місяць - півтора це питання буде закрите, пообіцяв ректор.

За його словами, не буде проблем і з викладацьким складом, так як "досить багато кримських колег вже давно перебралися на материкову Україну" і готові до переїзду багато з тих, хто залишився в Криму. Володимир Казарін підкреслив, що бажання попрацювати в українському вузі висловили і багато колег-некримчан.

"Ми хочемо, щоб Таврійський університет був в Україні помітним явищем і тому будемо керуватися приказкою Станіславського: "МХАТ не наймає акторів, він їх колекціонує"", - сказав Володимир Казарін.

У ТНУ в Києві на даному етапі будуть розвивати гуманітарний напрям - насамперед, мови, літературу народів Криму, історію, також буде відтворено "потужний, сильний" факультет сходознавства.

"Будемо працювати з психологами, юристами, географами", - сказав Казарін.

Нагадаємо, у середині вересня Володимир Казарін на конференції "Форум 2000" у Празі розкритикував нинішню кримську систему освіти, після чого російська влада Криму заговорили про відставку професора з посади завідувача кафедри російської та зарубіжної літератури Таврійської академії Кримського федерального університету ім. Вернадського.

Зараз ви читаєте новину «Таврійський університет переїздить до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути