пʼятниця, 04 грудня 2015 12:22

Чехія надасть Україні 800 тисяч євро на освіту

Чехія надасть Україні 800 тисяч євро на освіту

Чеське агентство розвитку виділить Україні 800 тисяч євро на період до 2016 року. Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

Директор Чеського агентства розвитку Міхал Каплан зазначив, що Чеська Республіка вирішила підтримати прагнення України до демократичних перетворень.

"Чеська Республіка підтримала Україну в її намірах та визначила для себе важливий напрям допомоги – підтримку реформ в освіті", - підкреслив Каплан.

Перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун повідомила, що першим напрямом співпраці стане підвищення рівня інституційної спроможності Міносвіти. Зокрема, експертна підтримка напрямів роботи та рішень міністерства в освітній політиці.

Агентство організувало візити українських експертів до Чехії з метою вивчення досвіду функціонування системи збору статистики для створення Інституту освітньої аналітики та розбудови Національного агентства забезпечення якості вищої освіти.

Другим напрямом стане співпраця між чеськими та українськими ВНЗ.

"Міністерством створені умови для співпраці українських університетів з чеськими в частині мобільності. Все буде залежати від вищих навчальних закладів, як вони цим скористаються", - зазначила Інна Совсун.
Також чеська сторона розробить дистанційні навчальні курси.

Зазначається, що ще одним напрямом співпраці стане матеріально-технічна підтримка переміщених зі Сходу України університетів та регіональних центрів оцінювання якості освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всеукраїнські студентські олімпіади почнуться у січні

"Вже є окремі напрацювання підтримки чеською стороною регіональних центрів Українського центру оцінювання якості освіти, які були переміщені з Криму й Донецька та втратили все своє обладнання. Ми вдячні чеській стороні, яка висловила готовність допомогти в цих питаннях", - підкреслила Совсун.

За її словами, мова йде про закупівлю сканерів для двох регіональних центрів, проведення ремонтних робіт у гуртожитках та приміщеннях евакуйованих університетів. Зокрема, планується, що Чеське агентство розвитку здійснить допомогу в ремонтних роботах у приміщеннях трьох переміщених університетів: Луганського національного університету ім. Шевченка, Горлівського інституту іноземних мов та Донбаської національної академії будівництва і архітектури.

Окрім цього, агентство закупить обладнання Донецькому національному університету, що переїхав до Вінниці.

Міхал Каплан повідомив,що на реалізацію трьох напрямів Меморандуму Агентством буде виділено близько 23 мільйонів чеських крон, або 800 тисяч євро на період до 2016 року.

Нагадаємо, Міносвіти об'єднало два столичні виші.

Зараз ви читаєте новину «Чехія надасть Україні 800 тисяч євро на освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути