вівторок, 30 липня 2013 05:30

Таліби звільнили 300 ув'язнених з в'язниці в Пакистані

Таліби звільнили 300 ув'язнених з в'язниці в Пакистані
Фото: almanar.com.lb

Бойовики руху "Талібан" в ніч на вівторок, 30 липня, здійснили напад на в'язницю в місті Дера-Ісмаїл-Хан на північному заході Пакистану, повідомляє Agence France-Presse. Представники руху "Талібан" заявили, що їм вдалося звільнити близько 300 ув'язнених. Пакистанська влада визнала факт нападу на в'язницю, але не підтвердили інформацію про масову втечу ув'язнених.

Напад на в'язницю, розповіли представники пакистанських силових відомств, які побажали залишитися неназваними, почалося з потужного вибуху, влаштованого бойовиками біля будівлі пенітенціарного закладу. Потім таліби привели в дію вісім менш потужних вибухових пристроїв, підірвавши зовнішню стіну в'язниці. Через проломи, що утворилися в будівлю в'язниці припали не менше восьми бойовиків, переодягнених у поліцейську форму. Одночасно в'язниця з усіх боків піддалася обстрілу з гранатометів, бойовики також застосували і ручні гранати.

У в'язниці в Дера-Ісмаїл-Хані міститься близько п'яти тисяч ув'язнених, в тому числі, заявили представники місцевого управління виконання покарань, близько 40 "особливо значущих". Скільком ув'язненим вдалося вибратися на свободу, вони уточнювати не стали, заявивши лише, що шістьох втекли вдалося затримати, коли вони намагалися сховатися з міста на автомобілі.

Представники керівництва міської поліції повідомили, що влада нещодавно отримали попередження про підготовлюваний напад на в'язницю в Дера-Ісмаїл-Хані, проте не очікували, що воно відбудеться настільки скоро. Станом на раннє ранок 30 липня, заявили вони, будівля в'язниці взято в кільце військовими. При цьому активну фазу операції по звільненню в'язниці планується почати після світанку, так як в темний час доби важко відрізнити переодягнених у форму бойовиків від справжніх поліцейських.

Напад на в'язницю в Дера-Ісмаїл-Хані скоєно напередодні виборів президента Пакистану, призначених на 30 липня. Головним претендентом на перемогу на президентських виборах вважається кандидат від правлячої партії Пакистанська мусульманська ліга Мамнун Хуссейн.

Зараз ви читаєте новину «Таліби звільнили 300 ув'язнених з в'язниці в Пакистані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути