вівторок, 17 березня 2009 12:29

Тайванці створили картину з сотнею відомих облич (ФОТО)

 
Незвичайна картина, на якій зображено 103 відомі історичні особи, швидко стала хітом інтернету. Її автори - маловідомі китайці тайванського походження.

Елемент таємничості оточує походження і сюжет картини. З одного боку, це весела загадка типу "пізнай, хто є хто". З іншого - твір з серйозним філософським підтекстом. Митці, судячи з усього, взяли за приклад знамениту фреску Рафаеля "Афінська школа", на якій майстер зобразив великих філософів усіх часів.

На новому "шедеврі" видатні історичні постаті зображені за різними заняттями і в різних компаніях. Ось Лінкольн між Мао і Пікассо, Путін поряд з Майком Тайсоном, Шекспір з Елвісом, а також Наполеон, Ленін, Сталін, Махатма Ганді, Білл Гейтс, Клінтон, Джон Леннон та ін., розміщені за принципом "як бог дасть". Чомусь автори додали у пантеон і Хуана Антоніо Самаранча, колишнього президента Міжнародного олімпійського комітету, і одного з китайських олімпійців.

Інтернет-розумники розвідали авторів твору - це три маловідомі китайські художники, які живуть на Тайвані. Їхні імена Дуду, Лі Тієзі і Чжан Ан. Але тема картини досить серйозна - "Обговорення "Божественної комедії" з Данте". І хоча картина створена ще в 2006 році, помітили її в інтернет-просторі тільки в останні кілька тижнів.

Журналіст "Дейлі Телеграф" Алестер Сук (Alastair Sooke) вважає, що робота відбиває новітні тенденції сучасних китайських художників та прийняття ними західних стереотипів, стилів, тем. "Але посилання на Данте дивує. Ніби ми спостерігаємо за видатними особистостями в глибинах дантівського пекла. Це пекло зі знаменитостями", - додав він.

За матеріалами TheTelegraph

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тайванці створили картину з сотнею відомих облич (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути