неділя, 23 серпня 2009 17:41

Тайфун "Моракот" позбавив життя 650 осіб

Тайфун "Моракот" позбавив життя 650 осіб

Кількість загиблих в результаті тайфуну "Моракот", що пронісся над островом Тайвань 8-9 серпня, збільшилася до 650-ти людей. Влада повідомила про виявлення тіл ще 160-ти осіб, які загинули в результаті тайфуну і викликаних ним зсувів. Ще 490 людей числяться зниклими безвісти і вважаються загиблими.

Для упізнання загиблих будуть проведені тести ДНК. Солдати приступили до розкопок селевого сходу у пошуках тіл загиблих.

Раніше тайфун прийшов на Філіппіни. В результаті загинули 36 осіб, близько 15 тисяч людей залишилися без притулку. Ураганним вітром було зруйновано близько 5,5 тисяч будинків і більше 16,7 тисяч отримало значні пошкодження.

А в Китаї влада завчасно евакуювала з потенційно небезпечних районів близько мільйона осіб. Були скасовані авіарейси, а морським судам віддали наказ повернутися до берега.

"Моракот" наніс найзначніші втрати від стихійних лих за останні 50 років. Прямий економічний збиток сільському господарству Тайваню досяг 267 млн доларів.

Населення острова звинувачує місцеву владу в нерозторопності при роботі по ліквідації наслідків тайфуну.

По всьому острову йде збір пожертвувань до фонду допомоги постраждалим. Тайвань звернувся до світової спільноти з проханням надати йому технічну допомогу для проведення рятувальних робіт, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Тайфун "Моракот" позбавив життя 650 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути