Ексклюзиви
середа, 15 липня 2015 17:52

Свободівець Кривецький попередив про реванш регіоналів у жовтні

Свободівець Кривецький попередив про реванш регіоналів у жовтні

На найближчих місцевих виборах колишні представники Партії регіонів спробують пройти до органів влади під іншими гаслами й змінять риторику. Таким чином, в Україні зберігається загроза реваншу псевдоопозиційних сил. Таку думку висловив депутат Верховної Ради VІІ скликання, член ВО "Свобода" Ігор Кривецький.

Він вказує на те, що люстрація у країні не відбулася, отже, можливе повторення історії з парламентськими виборами 2014 року, коли до найвищого законодовчого органу держави зайшло багато одіозних особистостей з часів правління Януковича. "Така небезпека нікуди не ділася. Сьогодні ми бачимо, що багато хто з сумно відомих особистостей, які раніше були при керівництві в державі, в містах, зараз засідають у Верховній Раді. Отже, історія може повторитися на жовтневих виборах, коли активізуються наші опоненти. Адже люстрація не відбулася так, як мала відбутися", – підкреслює Кривецький.

Свободівець також попереджає, що псевдоопозіціонери будуть опиратися на критику дій уряду. Однак Ігор Кривецький вважає, що перефарбовані регіонали у своїх мотивах керуються власними корисливими інтересами й можливістю зисків від перебування при владі. "Екс-регіонали вдаватимуться до риторики про особливості й інтереси конкретних міст і селищ. Вони виїжджатимуть на критиці влади, на тлі помилок, яких сьогодні припускається керівництво країни в економічній, фінансовій сфері, а також падіння прожиткового рівня. Однак їхня ціль, безумовно, – не інтереси держави, а власні дивіденди, отже це антиукраїнські сили. Ми маємо розуміти: якщо буде проведено децентралізацію, місцеві органи отримають більше повноважень. Ось в чому загроза", – стверджує Кривецький.

Нагадуємо, вибори до місцевих рад відбудуться в Україні 25 жовтня 2015 року. Вже зараз можна спостерігати активізацію різних політичних сил. Експерти попереджають, що небезпека фальсифікацій зберігається навіть після Революції Гідності. Причина – у недосконалому вибочому законодавстві, до якого конче потрібно вносити зміни. Якщо цього не буде зроблено, то реванш регіоналів залишиться досить вірогідним. Про це, зокрема, говорить також Ігор Киривецький.

Зараз ви читаєте новину «Свободівець Кривецький попередив про реванш регіоналів у жовтні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути